To je to što me zanima!

Stafordica se odmah 'zaljubila': Na gradilištu su pronašli janje

Stafordica Lada i janje Buba cijelo su vrijeme bile nerazdvojne. Sve su radile zajedno, a Lada je na janje pazila i dok je spavalo. Janje su kasnije udomili na seosko imanje
Vidi originalni članak

Jako smo se vezali za janje i žao mi je što smo ga morali dalje udomiti, no ono je sada došlo na svoje, ispričala nam je Emina Zahirović (40).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije dva tjedna na gradilištu na Žumberku spazila je tek okoćenu ovčicu. Životinju je mama napustila i bila je stara samo jedan dan.

- Na Žumberku inače imamo jedno gradilište naše građevinske firme. Čim sam je vidjela, htjela sam joj pomoći - prisjetila se Emina. Uzela je janje doma i pribojavala se kako će na nju reagirati stafordica Lada, prvi ljubimac Eminina sina Karla (13). Međutim, kad je mladunče došlo u stan na zagrebačkoj Trešnjevci, Emina je ostala potpuno oduševljenja.

- Lada ju je odmah s ulaza cijelu oblizala. Bila je jako znatiželjna i mogu reći da se ponijela kao prava mama - rekla je Emina. Ovca je u stanu provela sljedećih 12 dana. Ona i stafordica Lada bile su nerazdvojne. Sve su radile zajedno, janje joj se svaki dan uvlačilo u košaru, ondje bi skupa spavale, a svakodnevno bi “pala” i porcija nježnih poljubaca između dvije novopečene prijateljice. Lada je na malenu pazila i dok je ova spavala. Emina je domaću životinju u stanu hranila kupovnim mlijekom.

- Najnevjerojatniji mi je način na koji su njih dvije zajedno funkcionirale. Takvu povezanost između dvije potpuno različite životinje nikad nisam vidjela. Tih dana među njima je vladala totalna sinergija - istaknula je Emina.

Janje je uz stafordicu postalo iznimno pitomo. Jako se vezalo uz cijelu obitelj. Međutim, Emina je otpočetka bila svjesna da ovca ne može živjeti na parketu, u stanu na drugom katu. Osim toga, često putuje, pa je ni ne bi mogla zadržati. S obzirom na to da je među ovce na Žumberku nije uspjela vratiti, Emina je prionula na pronalazak alternative za stalni smještaj i udomitelja maloj ovci. Dvanaest dana nakon što je ovčica stigla u obitelj Zahirović, Emina joj je pronašla udomitelja. Udomila ju je na seosko imanje kod gospođe Đurđe. Tamo sada dobiva pravo kravlje mlijeko, no još se prilagođava na život s drugim životinjama. Ni u kojem slučaju neće ići na klanje nego će živjeti s drugim životinjama. Trenutačno još stalno bježi među ljude, na koje se toliko navikla. Emina se nada da će se ovca uskoro potpuno opustiti i početi živjeti “punim plućima”. Dok je bila u stanu, Eminin sin Karlo nadjenuo joj je ime Buba. Emina i Karlo redovito će je posjećivati na seoskom imanju.

- Osobno bih je najradije zadržala. Mi smo se baš jako vezali za nju. No sad je svoja na svome i to je najbolje za nju. Kad se ponovno sretnu, sigurna sam da će i Lada biti presretna - veselo je zaključila Emina.     

Idi na 24sata

Komentari 49

  • VIC3148 04.04.2017.

    mali janjci su preslatki i brzo se udomace i pod kuzu uvuku. najsladji su mi bili kad sam ih na flasu s dudom dohranjivala ili hranila jer ih je ovca-majka odbila. nikad necu zaboravit ono vrtenje repicem dok piju mlijeko.

  • OrcaPerestrojka 01.04.2017.

    Mali misli da ima šanse. Ja vrajt. Pored tolko krkana janjetinom unas.

  • OrcaPerestrojka 01.04.2017.

    Ta žena baš nije svoja. Pelene stavljat janjetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare