Obavijesti

News

Komentari 49

Stafordica se odmah 'zaljubila': Na gradilištu su pronašli janje

Stafordica se odmah 'zaljubila': Na gradilištu su pronašli janje
1

Stafordica Lada i janje Buba cijelo su vrijeme bile nerazdvojne. Sve su radile zajedno, a Lada je na janje pazila i dok je spavalo. Janje su kasnije udomili na seosko imanje

VIDEO

Jako smo se vezali za janje i žao mi je što smo ga morali dalje udomiti, no ono je sada došlo na svoje, ispričala nam je Emina Zahirović (40).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Prije dva tjedna na gradilištu na Žumberku spazila je tek okoćenu ovčicu. Životinju je mama napustila i bila je stara samo jedan dan.

- Na Žumberku inače imamo jedno gradilište naše građevinske firme. Čim sam je vidjela, htjela sam joj pomoći - prisjetila se Emina. Uzela je janje doma i pribojavala se kako će na nju reagirati stafordica Lada, prvi ljubimac Eminina sina Karla (13). Međutim, kad je mladunče došlo u stan na zagrebačkoj Trešnjevci, Emina je ostala potpuno oduševljenja.

- Lada ju je odmah s ulaza cijelu oblizala. Bila je jako znatiželjna i mogu reći da se ponijela kao prava mama - rekla je Emina. Ovca je u stanu provela sljedećih 12 dana. Ona i stafordica Lada bile su nerazdvojne. Sve su radile zajedno, janje joj se svaki dan uvlačilo u košaru, ondje bi skupa spavale, a svakodnevno bi “pala” i porcija nježnih poljubaca između dvije novopečene prijateljice. Lada je na malenu pazila i dok je ova spavala. Emina je domaću životinju u stanu hranila kupovnim mlijekom.

- Najnevjerojatniji mi je način na koji su njih dvije zajedno funkcionirale. Takvu povezanost između dvije potpuno različite životinje nikad nisam vidjela. Tih dana među njima je vladala totalna sinergija - istaknula je Emina.

Janje je uz stafordicu postalo iznimno pitomo. Jako se vezalo uz cijelu obitelj. Međutim, Emina je otpočetka bila svjesna da ovca ne može živjeti na parketu, u stanu na drugom katu. Osim toga, često putuje, pa je ni ne bi mogla zadržati. S obzirom na to da je među ovce na Žumberku nije uspjela vratiti, Emina je prionula na pronalazak alternative za stalni smještaj i udomitelja maloj ovci. Dvanaest dana nakon što je ovčica stigla u obitelj Zahirović, Emina joj je pronašla udomitelja. Udomila ju je na seosko imanje kod gospođe Đurđe. Tamo sada dobiva pravo kravlje mlijeko, no još se prilagođava na život s drugim životinjama. Ni u kojem slučaju neće ići na klanje nego će živjeti s drugim životinjama. Trenutačno još stalno bježi među ljude, na koje se toliko navikla. Emina se nada da će se ovca uskoro potpuno opustiti i početi živjeti “punim plućima”. Dok je bila u stanu, Eminin sin Karlo nadjenuo joj je ime Buba. Emina i Karlo redovito će je posjećivati na seoskom imanju.

- Osobno bih je najradije zadržala. Mi smo se baš jako vezali za nju. No sad je svoja na svome i to je najbolje za nju. Kad se ponovno sretnu, sigurna sam da će i Lada biti presretna - veselo je zaključila Emina.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.