To je to što me zanima!

'Stanite na kraj tom paklu na zemlji. Više se ne može čekati'

Očekujem da se rezolucija Vijeća sigurnosti smjesta primijeni kako bi se pomoć i humanitarne službe mogle odmah uputiti na lice mjesta i olakšati patnje sirijskog naroda, izjavio je glavni tajnik UN-a
Vidi originalni članak

Šef UN-a zatražio je u ponedjeljak da se rezolucija koju je u subotu usvojilo Vijeće sigurnosti o 30-dnevnom primirju u Siriji "smjesta primijeni".

"Zadovoljan sam usvajanjem" rezolucije ali "očekujem da se ta rezolucija smjesta primijeni kako bi se pomoć i humanitarne službe mogle odmah uputiti na lice mjesta i olakšati patnje sirijskog naroda", izjavio je u Ženevi glavni tajnik UN-a Antonio Guterres.

"Rezolucije Vijeća sigurnosti imaju smisla jedino ako se doista poštuju", kazao je Guterres.

U ponedjeljak su se nastavili napadi na Istočnu Gutu, a najmanje je deset civila ubijeno, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

"Istočna Guta, prije svih, ne može više čekati. Vrijeme je da se stane na kraj tom paklu na zemlji", kazao je Guterres.

Stanovnici te regije još uvijek čekaju primirje jednoglasno dogovoreno na Vijeću sigurnosti UN-a.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Fahri Musliu Junior 28.02.2018.

    Otkad su se ruski zločinci umiješali u Sirijski sukob stvari su se dramatično pogoršale. Nepobitna činjenica koju je lako provjeriti: najprije uzmeš godine rata u Siriji i broj žrtava prije umiješanja rusije u sukob, zatim uzmeš godine rata u Siriji nakon umiješanja rusa i broj poginulih u tom razdoblju, usporediš broj ubijenih iz ta dva razdoblja i vidiš da se broj ubijenih u Siriji povečao za 5 i više puta otkad se ruske bačuške umiješale u taj sukob. I nemojte mi sada tu trkeljati kako rusi ubijaju teroriste jer je 90% žrtava rata u Siriji civilno stanovništvo, žene i djeca!

  • nori 🖖 27.02.2018.

    Sise lijevo bez cenzure !?

  • Fahri Musliu Junior 27.02.2018.

    Otkad su se rusi umiješali u Sirijski konflikt stanje se tamo dramatično pogoršalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare