To je to što me zanima!

'Stanković je neinformiran i namjerno obmanjuje javnost'

Voditelj je pitao da li je korupcija i to što je za mandata današnje premijerke i bivše ministrice broj branitelja porastao na pola milijuna. Ministarstvo je brzo reagiralo
Vidi originalni članak

Aleksandar Stanković, voditelj emisije Nedjeljom u dva je nekoliko puta svojeg gosta Milorada Pupovca pitao 'da li je politička korupcija i to što je za mandata današnje premijerke i bivše potpredsjednice Vade i ministrice Jadranke Kosor broj branitelja narastao na pola milijuna'. Uskoro je na to reagiralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Rekli su kako oni koji bi trebali 'informirati javnost pokazuju potpunu neinformiranost ili, pak, namjerno obmanjuju javnost, što je krajnje neprofesionalno i nekorektno', piše Tportal. Također su naglasili kako je Stanković potpuno neutemeljeno povezao korupciju i kriminal u Hrvatskoj s brojem branitelja i pritom izravno optužio premijerku Jadranku Kosor čime je pokazao nepoznavanje problematike o kojoj je govorio. 

Stanković je odgovorio kako nije u emisiji govorio o tome da su hrvatski branitelji teret ovog društva već da je broj od 500.000 branitelja prenapuhan i nerealan, piše Danas.hr

Idi na 24sata

Komentari 214

  • marina 35 19.01.2011.

    Piše: Suzana Lepan/VLM povećaj slova normalna slova manja slova Ni policija nije uspjela natjerati svjedokinju Milku Bunčić, žrtvu ratnog zločina u Marinu Selu, da se pojavi na sudu u Beogradu i videolinkom poveže s osječkom Palačom pravde. Kada su joj pokucali na vrata da bi je prisilno doveli na sud jer se već jednom nije pojavila, zaključala se sa suprugom u stan i nije otvarala. – Izjavila je da ne želi svjedočiti jer tijekom cijelog suđenja prima prijetnje pa se plaši za svoju sigurnost. Dodala je i da je već dala svoj iskaz – objasnio je sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban. O zlostavljanjima koja je preživjela u studenom 1991. Milka Bunčić trebala je svjedočiti u ponovljenom postupku protiv Damira Kufnera, Davora Šimića, Pavla Vancaša, Tomice Poletta, Željka Tutića i Antuna Ivezića. Tereti ih se za mučenja 24 srpska civila na lipičkom području, pri čemu ih je čak 17 ubijeno. Propao je jučer i pokušaj da videovezom iz Sarajeva svjedoči Branko Stanković, također žrtva mučenja u improviziranom zatvoru u ribarskoj kolibi. Njegova supruga nije željela ni uzeti u ruke sudski poziv. Poručila je da njezin suprug ima fizičkih i psihičkih problema te ne bi ponovno mogao podnijeti ispitivanje. Kao prepreku je navela i to što BiH ne plaća prijevoz do mjesta svjedočenja, a oni su u “lošem stanju”. Svjedoke zločina u Marinu Selu i u prvom je postupku, vođenom na požeškom sudu, bilo teško “natjerati” da progovore o stravičnim događanjima. Jedan se čak i odselio. Inače, jučerašnja rasprava je odgođena jer se na njoj nije pojavio Polettov odvjetnik Dubravko Marjanović iz Osijeka. Trošak ročišta ići će tako na njegov račun, a novčanik bi mu mogao biti olakšan za, prema procjeni, 15-ak tisuća kuna. Drugi je to put u ovom postupku da se rasprava odgađa zbog nedolaska branitelja. Od odvjetnice Gordane Grbeše, pak, kolege iz solidarnosti nisu htjele uzeti ni kune.

  • dikobraz 19.01.2011.

    Nije Stanković neutemeljeno povezao korupciju i kriminal u Hrvatskoj s brojem branitelja.. A što je trebao napraviti? Svakog takvog tzv. "branitelja" dovesti u svoju emisiju??? Mislite da bi svih tih pola miliona stali u taj studio? Ministarstvo sad to želi prikazati neutemeljenim, Stankovića nesposobnim, a istodobno svi smo svijesni da se naveliko malipuliralo oko statusa branitelja, plaćalo se svome "rođi" ili prijatelju da im sredi status, a nadovezat ću se na istu situaciju kao i sa invalidima tj. vojnim invalidima i slično.. Ministarsvo bi sad pralo ruke u prljavoj vodi uvjeravajući da je higijenski.. Krasno..

  • mrsax01 19.01.2011.

    prijavi se i i zaradi milijune na www.lotosistem.com

Komentiraj...
Vidi sve komentare