To je to što me zanima!

Stanovnici Homsa od Assada traže milost za ranjenu djecu

Grad Homs je već sedmi dan pod neprekidnim granatiranjem, a vladine snage su opkolile područje grada sa tisućama vojnika i nekoliko desetaka tenkova
Vidi originalni članak

Nastavlja se krvoproliće u Siriji. U novom granatiranju Homsa subotu ujutro poginulo je najmanje šestero ljudi. I dok UN-ovi diplomati pokušavaju i dalje naći nači da se rezolucijom osudi pokolj civila u Siriji, jedan stanovnik opkoljenog Homsa moli sirijskog predsjednika da se smiluje nad najnevinijim žrtvama.

- Samo tražimo dozvolu da preselimo ozlijeđene bebe. One moraju napustiti ovo područje i dobiti potrebnu njegu, a to nam Assad ne dopušta - rekao je oporbeni aktivist Omar. Dodao je kako je danas sedmi dan neprekidnog granatiranja grada, a vladine snage su opkolile područje grada s tisućama vojnika i nekoliko desetaka tenkova.  

- To nisu obični mali tenkovi. to su veliki, ruski tenkovi - rekao je Omar, prenosi CNN. No, uz granatiranja stanovnici imaju problema i s micanjem mrtvih i zbrinjavanjem ranjenih. 

- Assadova vojska se služi groznim načinom ratovanja. Granatiraju isto mjesto nekoliko puta, tako da je iznimno opasno približiti se tim mjestima - tvrdi Omar.

Oporba tvrdi da je u Homsu u posljednjih tjedan dana ubijeno stotine ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pero djetlić 123 12.02.2012.

    ovdje se ne radi o većini naroda nego o nekoliko tisuća pobunjenika uz potporu cia-e koji žele svrgnuti vlast svi znamo iz kojeg interesa ali ovo nije iraq libija i sl. ovo je sirija a napasti siriju ili iran predstavlja veliki problem amerima pogledajte koliko su ameri pobili civila u zadnjih desetak godina i što rade u tim zemljama postojali su diktatori kako ih oni nazivaju koji su održavali mir u tim zemljama a danas pod okupacijom amera sije se smrt svaki dan i tko je odgovoran za to sadam nije gadafi nije bin laden nije obama pa jeee ali ga nitko ne kažnjava jer je cije svijet proklet i gleda svoje interese ko jaći taj kaći

  • zmaja- 12.02.2012.

    potpis na @noname55, još jedan izrežirani scenarij kao i za libiju samo kaj ovog puta to izgleda nebu prošlo. preloša propaganda pojedinih zapadnih medija u svrhu izazivanja djelovanja NATO-a ili SAD-a tj. još jedan pokušaj provođenja "demokracije" u ime jadnog i napačenog naroda.

  • noname55 11.02.2012.

    Zanimljivo i prije napada na libiju brojni zapadni mediji su slali slicne srcedrapajuce price o silovanoj zeni, sada o ranjenoj djeci. Zaista ovakve vijesti najvise pogadjaju ljude, i tjeraju ih da zazivaju akciju, no pitajte se sami koliko su istiniti. Meni ovo zvuci kao idealni scenarij sa kojime se nastoji dobiti podrska sire javnosti za vojnu akciju, u kojoj budite uvjereni biti ce jos vise stradalih i ubijenih, no te podatke tada ti isti mediji nece prenositi vec se mozemo samo nadati da cemo to cuti preko wikileaksa ili na slicne nacine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare