To je to što me zanima!

Stanovnike Zagreba i okolice je uznemirio jak zvuk: Nije potres već probijanje zvučnog zida

Iako su stanovnici Zagreba, Zaprešića, Sesveta i okolice prijavili na stranici EMSC-a potres, seizmoloških podataka o tome nema. Na stranici MORH-a poručili su kako je moguće probijanje zvučnog zida
Vidi originalni članak

Glasan zvuk uznemirio je građane Zagreba i okolice nešto nakon 11 sati. Zvuk su neki povezali s potresom, no čini se kako se radi o probijanju zvučnog zida. 

Naime, na stranici EMSC-a stanovnici Zagreba, Zaprešića, Sesveta i okolice prijavili su potres, no iz EMSC-a tvrde kako seizmoloških podataka nema. 

S druge strane, MORH je na svojim stranicama izvijestio kako se od utorka do petka u razdoblju od 10 do 16 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. 

- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

MOLE ZA RAZUMIJEVANJE MORH: Lete vojni zrakoplovi, moguće probijanje zvučnog zida

Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova “Lekenik”, nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje - priopćili su. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 19.05.2022.

    🤣🤣🤣 🤣A JOJJJ....Jadni mi i čemerni kad će mo to otplatiti...

  • revoltiranstoposto 18.05.2022.

    S kantama od preko 50 godina starosti, provode ispitivanja sposobnosti letenja i to iznad najnaseljenijeg dijela Hrvatske.

  • 18.05.2022.

    Zrakoplovne snage u rangu plemena Vanuatu 😵‍💫

Komentiraj...
Vidi sve komentare