To je to što me zanima!

Starac se uplašio plaćanja velikog poreza pa nestao

Mato Andrašić (78) navodno je čuo da će se na neobrađeno zemljište plaćati veliki porez pa je krenuo raskrčiti grmlje. Više se nije vratio kući
Vidi originalni članak

Mato je nakon doručka, oko 8 sati ujutro, krenuo obići polje sat i pol hoda udaljeno od kuće. Sati su prolazili, došla je večer, a on se nije vratio. Oko 18 sati policiji smo prijavili njegov nestanak - priča Matina snaha Marija Andrašić. Nastavlja kako je odmah počela potraga koja je prekinuta oko jedan sat iza ponoći. Susjedi iz sela Gunjavci pokraj Nove Gradiške nastavili su ga tražiti sve do 3 sata ujutro, ali nisu pronašli baš nikakav trag.
- Ovo je već treći put da se izgubio. Srčani je bolesnik, imao je i moždani udar, ali najgore od svega je to što je gotovo slijep. Na jedno oko uopće ne vidi, a na drugo vidi tek 2 metra ispred sebe, pa se bojimo da je pao u neku rupu u šumi. Protrnemo čim telefon zazvoni, jer strahujemo da ćemo čuti loše vijesti - kaže snaha Marija. Susjedi kažu da je Mato ovih dana čuo da će se za neobrađeno zemljište plaćati veliki porez, pa je navodno tog jutra, sa sjekiricom u ruci, krenuo obići svoje polje i raskrčiti šumarak kako bi neobrađeno zemljište izgledalo kultiviranije. Pretpostavlja se da se Mato izgubio na južnim obroncima Bablje Gore. Potraga za nestalim starcem nastavljena je u utorak oko 6 i 30 ujutro. Po brdovitom i šumom obraslom terenu traže ga pripadnici Gorske službe spašavanja iz Požege i Slatine sa psom tragačem, a njima su se priključili i vatrogasci iz Rešetara, Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela, te lovci i brojni mještani koji dobro poznaju kraj.
Od obitelji nestalog doznajemo da je Mate bio odjeven u sivkastu prugastu majicu kratkih rukava i smeđe štofene hlače, a na nogama je imao crne cipele. Jače je tjelesne građe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare