To je to što me zanima!

Starce uhitili: U svom su dvorištu posjekli stablo

PRIJAVIO IH SUSJED: Ružica Šolaja (80) zamolila je Miroslava Perića (82) da joj za ogrjev posiječe stablo. Policija joj je oduzela drva, a njemu pile...
Vidi originalni članak

Miroslava Perića (82) iz Knina priveli su zbog sumnje da je ukrao stablo.
- Osumnjičeni je neovlašteno ispilio stablo i odvezao ga kući. Oštetio je Hrvatske šume za oko 600 kuna - izvijestila je policija. Stablo je srušio u dvorištu kume Ružice Šolaje (80) da ima drva ako zahladi.
- Pomogao mi je oko drva jer ne mogu sama, a nemam nikoga. Susjed Marko je zvao lugara, lugar policiju i nas starce 'maricom’ su odvezli u Knin na policiju. Odniješe mi i drva. Čime ću se grijati ako zahladi - kuka Ružica Šolaja i tvrdi da je posječeno stablo njezino.
- Ta je stabla prije 150 godina sadio moj djed. Tako je bilo. Tko posadi stablo, njegovo je. Zato smo i išli sjeći - rekla je starica.
Miroslav žali i za dvjema pilama koje mu je policija oduzela kao dokazni materijal, odnosno sredstvo počinjenja kaznenog djela.
- Imam 82 godine i nikad nisam bio kažnjavan i nikad nisam bio na policiji. Ispilio sam drvo koje mi je rekla i tu je za mene kraj. Neka s njom rasprave čije je, a meni nek’ vrate pile. Bez njih smrznut ćemo se i ja i bolesna supruga Milica (77) - rekao je Miroslav. Jučer je bezuspješno molio kninske policajce da mu vrate pile.
- Sud će utvrditi tko je kriv i za što. Policija je morala postupiti prema prijavi lugara - rekla je Marica Kosor iz PU šibensko-kninske.

BAKI 'DILERICI' SMANJILI KAZNU
Zorka Kevrić (76) iz Vodnjana prodavala je peršin, češnjak i salatu na tržnici, a nije istaknula cijene u kunama pa ju je lani pulska sutkinja Jasminka Posenjak kaznila s 18.500 kuna. Prošlog tjedna smanjili su joj kaznu na 3000 kuna. Zorka kaže kako ni ovu kaznu neće platiti.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • hermaed 03.03.2010.

    fuj! fuj! što šimu krasićku ne pitate kako se grije? ha bagro? najlakše je po slabijem! f u j !

  • user_38692 03.03.2010.

    Hrvatistan !!! Smijeh od države... katastrofa !!!

  • 03.03.2010.

    Gospodo,to nam je nasa borba dala! Hrvatsku koje se kao hrvat ponekad iskreno sramim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare