To je to što me zanima!

Stari znalac: Najljepše je kad moj pršut hvale naši ljudi

Na festivalu Moja poduzetna Hrvatska obrtnici su izlagali maslinova ulja, pršute... Tajna uspjeha su rad, predanost i kvaliteta, misli Buršić, koji za sebe tvrdi da je najstariji istarski pršutar
Vidi originalni članak

Moto našeg obrta je da čokolada ne poznaje granice. Spajamo čokoladu sa začinima i mediteranskim biljem, poput kadulje, lavande, ružmarina, čilija, rogača, limuna i badema. Za najbolje uvijek ima mjesta.

Tim riječima u obitelji Radonić opisuju Choco-art, svoj obrt za proizvodnju i prodaju čokolade i slastica. Mladi Puljanin Vili Radonić specijalizirao se za čokolaterstvo, a odbio je ponudu za posao u Italiji te se vratio u rodnu Istru, gdje niže uspjehe. Radonić je samo jedan od 30-ak malih i srednjih poduzetnika s istarskog područja koji su u subotu u Labinu izlagali na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova Moja poduzetna Hrvatska, u organizaciji Večernjeg lista, Poslovnog dnevnika i 24sata. Izlagala su se maslinova ulja, suhomesnati proizvodi, keramika, proizvodi od meda. Udrugu istarskih pčelara, koja je nedavno obilježila 35 godina postojanja, predstavio je predsjednik Darko Martinović. Nataša i Kristian Mirković iz OPG-a Fiore donijeli su maslinovo ulje. Postoje osam godina.

- U regiji je toliko maslinara da nema druge nego se nametnuti izvrsnošću - rekli su u Fiori. Silvano Bulić iz Svete Katarine izrađuje nakit i suvenire od drva s istarskog područja.

- U mirovini imate previše vremena, a ako uz to volite raditi, to je izvrsna kombinacija - poručio je Bulić.

Milan Buršić, koji za sebe tvrdi da je najstariji istarski pršutar, kaže da su tajna uspjeha rad, predanost i kvaliteta. Suhomesnate proizvode, poput istarskog pršuta, Istrani su već zaštitili, a planiraju daljnja ulaganja kako bi mogli povećati proizvodne kapacitete.

- Zasad ne izvozimo u većim količinama, ali imamo planove. Bez obzira na sve, najljepše je ipak svidjeti se domaćim kupcima jer nije lako postati konkurentnim na ovako okusima bogatom tržištu kao što je hrvatsko - kaže Buršić.     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Capucciner 05.07.2016.

    Drniski ipak najbolji

  • gladijator 05.07.2016.

    Milan Buršić, osobno ga poznajem, odličan čovjek, primarijus za pršut. On je najzaslužniji da smo sačuvali i zaštitili Istarski pršut, da smo čekali naše političare da to učine, slovenci bi se odavno kitili njime! Svaka čast g.Buršić, još kad biste gambijali mužiku na mobitelu, bilo bi super! Balun se čuje po cilon centru! Veliki pozdrav od čovika s kojin ste svako jutro kušeljali o pršutima i ženskan!

  • Rasplodni bik 05.07.2016.

    Samo nek se radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare