To je to što me zanima!

Starica pet godina nije izašla na zrak: U domu nema osoblja

Utvrđeno je to u nenajavljenom obilasku triju domova, od kojih je Viškovo privatni, a druga dva županijska, a zatečenu situaciju opisuje u svom izvješću za 2017. godinu pučka pravobraniteljica Lora Vidović
Vidi originalni članak

U Domu za starije i nemoćne osobe u Osijeku u trećoj smjeni, na 180 smještenih u stacionaru i još 164 ostala korisnika, rade jedna medicinska sestra i dvije njegovateljice. U domu u Viškovu, zbog nedovoljnog broja medicinskih sestara i njegovatelja, pojedini teže pokretni korisnici ne traže ustajanje iz kreveta i odlazak u šetnju pa dan u pravilu provode ležeći u krevetu, piše Večernji list. 

Slično je u makarskom domu, gdje zbog nedovoljnog broja njegovateljica teško pokretne i osobe s demencijom u pravilu ne izlaze pa jedna korisnica, koja je tamo već pet godina, nikada nije izašla na svjež zrak. Utvrđeno je to u nenajavljenom obilasku triju domova, od kojih je Viškovo privatni, a druga dva županijska, a zatečenu situaciju opisuje u svom izvješću za 2017. godinu pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • nepoželjan 03.04.2018.

    znači da oni kaj bi išli van na zrak moraju manje plaćati od onih kaj samo leže. jer ako si na zraku nisi u domu...i kad se sve zbroji, nek si dva sata dnevno na zraku x30 dana, to ti je 60 sati manje za platiti dom...a svaki valsnik doma voli imati štičenike na oku i sad zamisli 15 bakica i dedeka kad se to razmili po livadama i iza grmlja..ko bi to pratio i držao u redu.

  • GIRIGARI 03.04.2018.

    Nisu to domovi. To su ugibalušta.

  • bobrock73 03.04.2018.

    Sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare