To je to što me zanima!

Starici (82) HZZO odobrio jednu leću i uštedio 25 kn

Oftalmolog je Mariji Barbir propisao dvije leće, ali HZZO smatra da može koristiti jednu staru jer joj se dioptrija nije promijenila. Uštedjeli su si 25 kn
Vidi originalni članak

Marija Barbir (82) iz Lovrečke Varoši kraj Vrbovca slabo vidi na oba oka, no komisija HZZO-a odobrila joj je samo jednu leću za naočale iako je oftalmolog Doma zdravlja Vrbovec prepisao dvije. Marijina dioptrija na oba oka, prema zadnjim nalazima, iznosi plus 1,75. Kroz naočale stare tri godine više ne vidi dobro.
- Još nikad nisam čula da bi netko dobio samo jedno staklo. Kaj, ovo drugo treba iskopati - pita se starica koja živi od 540 kn na mjesec, a nema mirovine. HZZO je tako sebi uštedio 25 kuna. Procedura je trajala tjedan dana. Tri člana komisije iz Zagreba bavila su se Marijinim naočalama. Drugu leću platila je sama.
- Sigurno nije pogreška. Ako nema promjene dioptrije, tad osiguranik nema pravo na leće. Ako je takva promjena na jednom oku, tad odobravamo samo jednu leću jer za drugo može koristiti i staru - kaže Franciska Kopljar, kontrolorka HZZO-a.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • nostradamuss 10.11.2008.

    Draga gđa Marija. Da ste se barem prije upisali u našu stranku, mi bi vam obezbijedil i drugu (rezervnu) leću a isto tako i specijalne leće za maglu da na slijedećim izborima možete zaokružiti ZNA SE na listiću. Milinović

  • anak su namun 10.11.2008.

    fuj SRAMOTA,SRAMOTA,SRAMOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cipi_Ri 10.11.2008.

    Stede na siromasnim i bespomocnim , da bi se oni bogatili. Bruka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare