To je to što me zanima!

Staricu i njezina papagaja pokopali zajedno u lijesu

Franjo Jozić iz Pogrebne pripomoći kaže kako su mnogi u 'vječni mir' otišli zajedno s ljubimcima, novcem ili pak nakitom. Želje su većini ispunjene
Vidi originalni članak

Starica Milka živjela je u stanu u centru Zagreba. Nije imala rodbine, a prijatelji su joj bili jedino susjedi. Vrijeme je najviše provodila sa svojim papagajem. No on je uginuo. Odlučila ga je preparirati i ponijeti sa sobom u grob, prisjeća se Franjo Jozić iz Pogrebne pripomoći u zagrebačkoj Gajevoj ulici.
Starica je umrla prije više od 20 godina, a Jozić joj je ispunio želju. Jozić dodaje da su nekoliko starica sa sobom u “vječni mir” željele ponijeti svoje mačke. No ljubimci su ih nadživjeli. Ponekad obitelji žele bližnje pokopati sa šeširom, štapom ili naočalama koje su voljeli nositi. Ipak, u grobovima su najčešći zlatni prsteni i ogrlice, križevi, krunice i molitvenici. U pogrebnim poduzećima kažu kako su česte provale na grobljima.
- Lopovi su ulazili u betonske grobnice i s mrtvih skidali zlato - kaže Tomica Pavlović, voditelj prodaje u pogrebnom poduzeću u Radićevoj ulici. Najneobičniji su mu, kaže, pogrebi bogatih Roma, čija tijela pokrivaju novčanicama. Uz kune su na grobljima pokopani i euri, dolari te švicarski franci. Pogrebnici kažu kako obitelji pokojnika često nakon pogreba požele vratiti nešto što su s umrlim pokopali. U većini slučajeva je to nakit. Jozić se prisjeća žene koja je 15 dana nakon sprovoda došla po umjetni kuk pokojne majke.
- Rekla je da je ona to platila i želi nekome darovati, ali više ništa nismo mogli učiniti pa joj nismo ispunili želju - kaže Jozić.
Obojica pogrebnika kažu da su u poslu naučili da smrt nije nešto čega se treba bojati.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • thrys 01.02.2010.

    Zašto ne, to je bila njezina posljednja želja - tko smo mi da procjenjujemo jesu li te želje budalaštine ili ne... neka ljudi rade što hoće sve dok time ne ugrožavaju druge (ljude i životinje)...

  • saloma 01.02.2010.

    ma to nije ništa. moju baku je tetka odlučila pokopati sa cd playerom i njenim mobitelom. poslje su ju svi zajebavali da je to sigurno zato da bi mogla slušat glazbu ili da nas nazove koji put. mislim da je tako kod mnogih pokojnika. obitelj odlučuje o svemu pa se uvijek nađe budala kojoj padnu na pamet ovakve ideje

  • DRUŽBA PERE KVRŽICE 01.02.2010.

    Umrijeti je zajednička sudbina bogatima i siromašnima s time što je najteža zemlja bogatima, jer na grobu imaju tonu mramora!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare