To je to što me zanima!

Staru godinu Duško je ispratio skokom u ledenu rijeku Dravu

Osječanin Duško Rudež i ove se godine, točno u podne na zadnji dan u prosincu, okupao u Dravi. Njegova novogodišnja kupanja već su 26 godina osječka tradicija
Vidi originalni članak

Osječanin Duško Rudež, popularno zvani Čovjek tuljan, i ove se godine, točno u podne na zadnji dan u prosincu, okupao u hladnoj Dravi. Njegova novogodišnja kupanja već su 26 godina osječka tradicija što je za ovog vitalnog 67-godišnjeg kupača svake godine sve veći rizik jer uskočiti u Dravu čija je temperatura oko -4, nije bezopasno. I ovoga puta u Zimskoj luci došlo ga je pogledati mnoštvo Osječana, među kojima i gradonačelnik Krešimir Bubalo koji mu je uručio i pehar za sve Rudežove godišnje akcije. Naime, Duško je dugogodišnji humanitarac i akcijaš koji svake godine organizira uništavanje ambrozije i razne druge akcije. Nakon što je, u pratnji tamburaša, i zaogrnut svojim plavim plaštom sa znakom tuljana, uskočio u Dravu, malo zaplivao i izašao, zahvalio se svima koji ga podržavaju u njegovim akcijama. 

- Imam iznenađenje za svoje Osječane. Našao sam si nasljednika, budućeg čovjeka tuljana, ali on je još mlad i nije spreman za zimska kupanja. Još ga pripremam ali iduće godine bi se mogao pokazati - rekao je Duško Rudež značajno.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • marinac_1 01.01.2012.

    Još k tome u prljavu vodu punu fekalija smrtonosnih ameba i raznih kemikalija. Svaka čast.

  • ja__zg 31.12.2011.

    ja bi dobila srčani, ziher...

  • nemampametnijegposla 31.12.2011.

    Tuljan je osječka legenda,bravo,majstore!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare