To je to što me zanima!

Statičari krenuli provjeravati sigurnost stambenih zgrada

Predsjednica Komore inžinjera građevinarsta, Nina Dražin Lovrec, pozvala je sve statičare da se jave u Komoru i stave se na raspolaganje u ovoj kriznoj situaciji. Brojni od njih već su na terenima
Vidi originalni članak

Komora inženjera građevinarstva pozvala je sve stručnjake statičare iz Zagreba da se stave na raspolaganje. Predsjednica Komore Nina Dražin Lovrec u programu N1 rekla je kako su se već jutros sami članovi javljali i stavili na raspolaganje.

- Pozivamo sve stručnjake statičare iz Zagreba, iz produčja zidane i betonske konstrukcije, a posebno revidente, da dođu u Ured za upravljanje hitnim situacijama u Zagrebu, na adresi Branimirova 71b i jave se prof. dr. sc. Josipu Ataliću - rekla je predsjednica.

Stručnjaci se tamo trebaju javiti radi daljnjeg dogovora i organiziranja pregleda stanja građevina u Zagrebu. Mole se da sa sobom ponesu rukavice, dok će na terenu dobiti šljemove, prsluke i maske.

DONJI VUGROVEC U epicentru potresa nema kuće bez oštećenja, popucali zidovi

Za N1 je izjavila da su najugroženije stare zgrade u središtu grada i one koje su sagrađene prije velikog potresa u Makedoniji 1963. godine.

Svi iz Komore su se stavili na raspolaganje Kriznom stožeru.

Prvo ide procjena sigurnosti zgrada te treba li ih evakuirati, a nakon toga izrada elaborata sanacije oštećenih zgrada.

FOTO: NITKO NE MOŽE U ZGRADU Potres oštetio zgrade Vlade i Sabora, urušio se dio krova

Ukoliko je zgrada oštećena do te mjere da bi mogla ugroziti sigurnost i život ljudi, onda u nju ne treba ulaziti. Također treba pratiti i pukotine koje mogu utjecati na statiku zgrade te biti potencijalno opasne.

U REALNOM VREMENU Na ovim stranicama pratite sve informacije o potresima uživo

Ukoliko građani primjete da se radi o takvim situacijama, trebaju se javiti Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • davidhaye 23.03.2020.

    Ali ljudi kome se javiti onaj besplatni broj ne funkcionira..ko da nam dođe??

  • ab ovo 22.03.2020.

    konstrukteri, ne statičari

  • 22.03.2020.

    Nema se tu sta provjerit. Potres nije bio toliko strasan kako govore. 0 zrtava, sve nove zgrade u stanju kakvom su i bile, sve je u redu osim tih starih ruznih zgrada koja su kulturna bastina hahaha. Evo vam ga na, ajde sad ima da porusite to sve i izgradite kako spada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare