News

Komentari 42

Na ovim stranicama pratite sve informacije o potresima uživo

Na ovim stranicama pratite sve informacije o potresima uživo

Najnovije informacije s detaljnim kartama potresa u ragiji, Europi i svijetu potražite na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra i Seizmološke službe Geofiizičkog zavoda PMF-a

Euromediteranski seizmološki centar (engl. European-Mediterranean Seismological Centre, akr. EMSC, franc. Centre Sismologique Euro-Méditerranéen, akr. CSEM), neprofitna je organizacija čije članstvo čine 84 instituta iz 55 zemalja. Osnovan je 1975. na zahtjev Europske seizmološke komisije (ESC).

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom da je euromediteranska regija podložna destruktivnim potresima, postojala je potreba za znanstvenom organizacijom koja će se baviti određivanjem karakteristika takvih potresa što je prije moguće (unutar jednog sata od pojave potresa), stoji na Wikipediji. Stoga EMSC dobiva seizmološke podatke od više od 65 nacionalnih seizmoloških agencija koje se većinom nalaze u euromediteranskoj regiji.

EMSC je počeo s radom 1. siječnja 1975. pri Insitutu za globalnu fiziku u Strasbourgu. Svoj posljednji statut dobio je 1983. Popis svih potresa u svijetu u stvarnom vremenu možete pratiti OVDJE. Možete i dojaviti potres koji ste osjetili OVDJE.

EMSC ima i svoju aplikaciju Lastquake koju možete skinuti na mobilne telefone na Appstoreu i GooglePlayu.

Također pratite Seizmološku službu Geofizičkog zavoda PMF-a u Zagrebu i njihove objave na Twitteru.

 

Sve vijesti o potresu pratite na SPECIJALU 24SATA.HR.

POGLEDAJTE PODRŠKU IZ SARAJEVA I BEOGRADA:

Najčitaniji članci