To je to što me zanima!

Stavio mandat u mirovanje: Posvetit ću se radu u stranci

OPERATIVAC: Brkić kaže da je glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i da HDZ ne bi mogao funkcionirati bez njegova maksimalnog angažmana u stranci
Vidi originalni članak

Milijan Brkić (HDZ) nakon prve sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta pojasnio je da je zastupnički mandat stavio u mirovanje jer ne može istovremeno kvalitetno obavljati dvije funkcije te da će se posvetiti radu u stranci. Isto je podsjeća učinio i 2011. godine.

- Ja sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj. U dogovoru s predsjednikom stranke stavio sam mandat u mirovanje. Ja sam operativac. To ne znači da posao u Saboru nije operativan i zahtjevan, ali jednostavno da bi stranka mogla funkcionirati odlučio sam se maksimalno posvetiti stranci - rekao je.

Na pitanje ide li na neku drugu dužnost u izvršnu vlast, Brkić uzvratio:

- Ne znam. Ja sam glavi tajnik stranke, stavljam mandat u mirovanje da bih se mogao posvetiti stranci jer nisam toliko sposoban kao neki da bih mogao istovremeno obnašati tri funkcije - poručio je.

Među aktivnostima u HDZ-u na kojima će raditi je i priprema unutarstranačkih izbora .

Milijan Brkić (HDZ) i Ivan Kovačić (Most) imenovani su koordinatorima Vijeća za suradnju, koje je u Banskim dvorima održalo svoju prvu sjednicu. Dogovoreni su prijedlozi kandidata od strane Mosta i Domoljubne koalicije za zamjenike i pomoćnike ministara, a već na sjednici Vlade u četvrtak kažu počet će se usuglašavati o konkretnim imenima za sva ministarstva.

Na pitanje je li i Milijan Brkić jedan od kandidata za navedene funkcije Kovačić je u šali uzvratio:

- Ne znam. Što se mene tiče ja ga ne bih nikada uzeo - poručio je Kovačić uz napomenu da se šali.

Brkić je na to samo kratko uz smijeh uzvratio da je "to njegovo demokratsko pravo". No, iako postoje prijedlozi za zamjenike i pomoćnike ministara na Vladi sutra neće biti imenovanja.

- Mislim da ne bi bilo ni dobro da sve riješimo u roku od pet minuta, onda sigurno taj rad ne bi bio toliko kvalitetan. Nećemo raditi ni tri mjeseca, a nadam da bi u sedam do deset dana mogli imati sve posloženo. Moramo ustrojiti kabinete ministara i zamjenike, jer su kabineti prazni i mora se što prije donijeti proračun - poručio je.

Brkić je naveo da će taj posao biti odrađen u skladu sa zakonima koji su na snazi.

- Tako će biti sprovedeno ako se ne bude drugačije zakonski odlučilo, dok su aktualni zakoni na snazi. Mi smo legalisti, moramo poštivati zakone i temeljem tih zakona ćemo odlučivati. Rečeno je da je Vijeće savjetodavno tijelo, bit će politička potpora aktualnoj Vladi, odnosno oni koji će davati prijedloge - izjavio je Brkić.

Na pitanje hoće li direktori javnih poduzeća iz bivše Vlade ostati na svojim funkcijama ili će imenovati nove pa raspisati javne natječaje, odgovara:

- Koliko ja znam zakoni su jasni. Sve dok ne budu promijenjeni s vi oni koji su sada zatečeni obnašat će svoje dužnosti i funkcije, radit će odgovorno kako bi bilo bolje sutra Hrvatskoj i građanima, a ne bilo kojoj političkoj opciji - poručio je.

Mostov Kovačić je odbacio medijska nagađanja da je ovo tijelo "nad Vlada ili Vlada u sjeni".

- Mi smo samo jedno savjetodavno tijelo koje će predlagati i davati savjete ili kako je već u narodu rečeno bit ćemo politička volja da omogućimo što jednostavniji i lakši rad Vlade - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • 03.02.2016.

    četnik

  • vihor 2016 03.02.2016.

    covjek daje svoje mjesto drugom tako da moze tamo drugi sjediti,isto mu je placa ce ici bio on zamrznutili odmrznut politicka igra,

  • Dr_bagaric 03.02.2016.

    Hodat če po Bosni i našim selendrama i glupanima govorit šta da misle

Komentiraj...
Vidi sve komentare