To je to što me zanima!

Stazić: Hrvatsku televiziju pretvorili u bilten HDZ-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sutlić i Novak-Srzić javnu su televiziju pretvorili u stranački bilten HDZ-a i stoga trebaju kao i njihov psolodavac dati ostavke, rekao je Nenad Stazić
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić ocijenio je u nedjelju da je emitiranjem 50-minutnog govora Ive Sanadera Hrvatska televizija prekršila Zakon o elektroničkim medijima te je zatražio ostavku Vanje Sutlića i Hloverke Novak-Srzić.
- Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić i glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić javnu su televiziju "pretvorili u stranački bilten HDZ-a i stoga trebaju slijediti potez svog poslodavca i dati ostavke", izjavio je Stazić. Zakon o elektroničkim medijima obvezuje na nepristranost, zabranjuje strankama pokroviteljstvo nad programskim sadržajima i promidžbu na HTV-u, osim u vrijeme izbora, no Stazić kaže kako je "ta promidžba jučer bila izazovno otvorena i drska".
- To nije bio govor premijera, jer je Sanader u četvrtak razriješen dužnosti, već je to bio ostrašćeni govor bivšeg vođe HDZ-a prepun uvreda za SDP - ocijenio je Stazić. Smatra da su "prozirna objašnjenja o tobožnjem velikom interesu javnosti za govor" jer je, kazao je, za emitiranje bio dovoljan poziv Ive Sanadera. Upitan hoće li SDP zatražiti od HTV-a da na isti način poprati i SDP-ove unutarstranačke izbore za predsjedničkog kandidata, Stazić je odgovorio da njegova stranka od nikoga neće tražiti da krši zakone.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • smoker35 05.07.2009.

    plaćamo banditsku tv

  • JAX 05.07.2009.

    to je ipak drzavna televizija

Komentiraj...
Vidi sve komentare