To je to što me zanima!

Stečajnu upraviteljicu pustile u pogone i nastavile proizvodnju

Split: Radnice stečajnu upraviteljicu najprije nisu pustile u pogone jer se nije na vrijeme uknjižila u sudski registar kako je propisano. Kasnije ej ipak ušla unutra
Vidi originalni članak

Radnice splitskog Uzora odnedavno u stečaju, koje preko pola godinu ne primaju plaću, u srijedu su odlučile pustiti stečajnu upraviteljicu Meri Šitić u pogone. U utorak ujutro joj je bio onemogućen ulaz jer se nije na vrijeme uknjižila u sudski registar kako je propisano. 

- Iako u srijedu nije dolazila u tvrtku, sad su joj otvorena vrata jer se ipak upisala u registar i time formalno postala stečajna upraviteljica Uzora. Nevjerojatno je da sam sud nije poštovao odredbe - kazala je u srijedu poslijepodne Ljiljana Šućur, predstavnica radnika te tekstilne tvrtke u većinskom vlasništvu Bruna Orešara.

Poručuje kako je proizvodnja nastavljena, te da će biti ispoštovane sve obveze prema poslovnim parterima. 

- Pomalo sumnjamo u angažman stečajne upraviteljice jer se nije raspitala imamo li dovoljno goriva za proizvodnju. No, novčana pomoć koju smo dobili za kruh i mlijeko od radnika Jadrankamena iskorištena je za kupnju goriva, te je proizvodnja nastavljena - rekla je Šućur dodavši kako joj je stečajna upraviteljica zabranila sindikalnu aktivnost u Uzoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare