To je to što me zanima!

Štediše Ljubljanske banke napokon će dobiti svoj novac

Slovenija je najavila da će 2016. godine početi s isplatama, a to je za Dnevnik.hr potvrdila dr. Ana Polak Petrič, visoka predstavnica Slovenije za sukcesiju
Vidi originalni članak

Hrvatski štediše Ljubljanske banke više od 20 godina čekaju povrat duga. Za njih 130.000 čekanje se isplatiloSlovenija je najavila da će 2016. godine početi s isplatama, a to je za Dnevnik.hr potvrdila dr. Ana Polak Petrič, visoka predstavnica Republike Slovenije za sukcesiju.

- Do 16. srpnja Slovenija će primijeniti odgovarajuće zakone koji će dati temelj za isplatu uloženoga. Taj zakon koji će biti prihvaćen, određivat će i verifikacijski postupak koji će osiguranicima dati temelje na kojima će ispuniti odgovarajuće formulare, odredit će kamo te formulare treba poslati - rekla je Polak Petrič.

Prema presudi suda u Strasbourgu, ukupna glavnica bez kamata koju Slovenija duguje štedišama u Hrvatskoj iznosi 135,6 milijuna eura.  A Europski sud za ljudska prava presudio je da bi na taj iznos trebalo pribrojiti i godišnje kamate od šest posto. Ljubljana i dalje smatra da se to pitanje trebalo riješiti sukcesijom, ali poštuju presudu.

Štediše neće trebati dizati tužbe i voditi duge pravne procese jer im Slovenija treba isplatiti štednju na isti način kako je isplatila svojim građanima - omogućiti im da biraju jednokratnu isplatu ili isplatu na rate.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • jozabroz 18.03.2015.

    "napokon" i ko pocetak isplate pise 2016,))) da ponovim, ko POCETAK...)))) a do kad ce to trajat? 10 ili 20 godina? jel to mozda milanovic dogovarao??

  • Cyber Troll 18.03.2015.

    ha ha poli ih je već riknulo ostali pola će prije početka isplate Nice Deal Banksters!

  • Herzog(315178) 17.03.2015.

    Hvala Bogu roditelji koji su mukotrpno radili u Njemačkoj i štedili svaku marku napokon će odahnuti. Malo pokasno ali bolje nego nikada !

Komentiraj...
Vidi sve komentare