To je to što me zanima!

Šteta na autu je 20.000 kuna, ulio sam benzin umjesto dizela

Na benzinskoj u Splitu u svoje spremnike ulili su pogrešno gorivo. Nastradalo je stotinjak vozača. U Ini kažu da će pokriti štetu
Vidi originalni članak

Bio sam na pumpi i nakon 50-ak kilometara vožnje upalila mi se lampica motora. Stao sam i ugasio auto. Pokušao sam ga ponovno upaliti, ali bezuspješno. Nakon toga mi je vučna služba odšlepala auto na servis, gdje su mi rekli da je u rezervoaru benzin. Nasreću, imao sam račun na kojemu piše da sam ulio dizel.

Ispričao nam je vozač koji je u nedjelju na Ininoj benzinskoj crpki Smokovik u Splitu napunio rezervoar, kako je mislio, dizelskim gorivom. No ulio je benzin koji se nalazio u spremniku dizela. U servisu su ga ispumpali, ali postoji opasnost od oštećenja.

- U servisu su mi dali predračun na 20.000 kuna jer očekuju da su ‘šprice’ od injektiranja motora načete i da će se uskoro pokvariti. Rekli su mi da probam voziti pa da vidim što će se dogoditi, ali meni je to preriskantno jer puno putujem i ne mogu riskirati da ostanem negdje na cesti. U Ini su mi rekli da će nam platiti odštetu, nadam se da će tako i biti - kaže nam ovaj vozač.

SKUPA POGREŠKA Propust na postaji u Splitu: U spremniku za dizel bio benzin

A iz Ine i javno poručuju da će platiti štetu svim vozačima za ovaj incident.

AUTOPLIN JEFTINIJI Četvrti tjedan zaredom rastu cijene goriva, najviše benzina

- U nedjelju u jutarnjim satima zbog ljudskog faktora došlo je do nenamjerne pogreške na postaji Smokovik. Prodaja navedenoga goriva obustavljena je u ponedjeljak oko 9 sati, odmah nakon prve dojave. U tom periodu izdano je stotinjak računa. Ispričavamo se svima, a do 7. travnja na toj postaji nudimo premium goriva po cijeni regularnih - kažu iz Ine.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • MargarinZdenka 05.04.2019.

    U ovom slucaju Nije pogresno gorivo uliveno na pumpi nego na terminalu. Djelatnik pumpe je postupio po pravilima i on nema veze s tim.

  • Lambo_1 03.04.2019.

    Rekli su da če platiti samo ako imaju račun kod sebe. Ako je natočilo 100 tinjak ljudi moglo bi biti veliki problem

  • 03.04.2019.

    Ljudi-kao osoba koja dolazim iz te branše evo vam jedan mali insajd jer mnogo sam prepucavanja se načitao gdje tko toči i koje je gorivo bolje...ina tifon i petrol su vam ista stvar, isti vlasnik(mol) ista goriva, jedino je razlika u cijeni pa hvatajte gdje je povoljnije. Crodux ima vlastitu opskrbu vjerovatno također od mol-a ali vjeruje se da je i dio opskrbe rješavan preko bosanskobrodske rafinerije jer iz onog puknutog produktovoda je izvučeno oko 10ak cisterni goriva na očigled stanovnika u okolici i vatrogasaca koji su sanirali teren. Adria i apios zaista neznam kakvi su i u to nebih ulazio :-) Eto..tako da koje je čije je bolje-sami odlučite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare