To je to što me zanima!

Stigla nova droga: Izaziva bol u prsima, mučninu, ošamućenost

ZOVE SE BLOW Riječ je o sintetskom kanabinoidu koji oponaša učinak marihuane, no mnogo je jači i toksičniji. U Hrvatskoj je prvi put zaplijenjen u rujnu u Osijeku...
Vidi originalni članak

Nova droga u Europi je već navodno uzela nekoliko života, a najesen pojavila se i u Hrvatskoj.

Novi spoj pronađen je u biljnoj mješavini sadržanoj u crno-žutim plastičnim omotima koji se prodaje kao osvježivači zraka pod nazivom Blow. Prvi put zaplijenili su je osječko-baranjski policajci u rujnu ove godine.

Smatra se kako je droga izuzetno toksična i štetna za ljudsku konzumaciju, kažu u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga.

Simptomi trovanja sintetskim kanabinoidima su ošamućenost, vrtoglavica, ubrzan rad srca, mučnina, povraćanje, bol u prsima, zujanje u ušima, glavobolja, anksioznost, smetnje rada srca i kognitivne poteškoće. Nove droge često imaju višestruko jači učinak od poznatih psihoaktivnih tvari pa postoji velik rizik od trovanja pa i onih sa smrtnim ishodom. Novije generacije psihoaktivnih spojeva sve su toksičnije.

Na području Hrvatske u 2016. identificirano je 11 novih psihoaktivnih tvari, dok je do rujna 2017. otkriveno 8 novih spojeva u obliku biljnih mješavina, praha, kristala i tableta. Prodaju se u specijaliziranim trgovinama tzv. smart shopovima, a mogu se naručiti putem Interneta. Većina ih je na popisu zabranjenih tvari.     

Idi na 24sata

Komentari 146

  • kunigunda 07.11.2017.

    nisam dobro razumjela molim gdje se ono može nabaviti , recite točno mjesto i cijenu da netko tko ju želi ne bi ostao bez nje

  • muskarac 07.11.2017.

    samo neka navale..prije ce nam se maknit sa grbace

  • komentator s marsa 07.11.2017.

    To sve sve legalno kupuje u smart shopovima. Kupuje se samo zato što je marica ilegalana inače nitko normalan nebi to kupio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare