To je to što me zanima!

Stigla prinova: Roda Malena i njen Klepetan dobili su mlado

Prvo mlado izleglo se još prošlog vikenda u vrijeme oluje, no zbog hladnoće nije uspjelo preživjeti. Nakon dva dana izleglo se još jedno, a Malena čuva još tri jaja
Vidi originalni članak

Roda Malena iz Brodskog Varoša kod Slavonskog Broda snijela je pet jaja. Prošlog vikenda, dok je trajalo nevrijeme u tom dijelu Slavonije, izleglo se prvo mlado, ali nažalost zbog hladnoće nije preživjelo. Samo dva dana poslije izleglo se drugo i za sada je ono jedino mlado u gnijezdu. 

- Još su tri jajeta i očekujem da će se ovih dana iz njih izleći mladi. Prije no što sam krenuo na svečanu sjednicu Gradskog vijeća bio sam kod Malene i malome sam odnio piletine. Baš je živahan - rekao je Stjepan Vokić, domar u mirovini, čovjek koji o Malenoj brine 20 godina. 

- I Klepetan se pripitomio, prvi puta ove godine je dozvolio da ga pomilujem, valjda zato što smo obojica u godinama - kaže Stjepan. 

Zbog svoje ljubavi prema Malenoj i Klepetanu Stjepan je u srijedu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada primio nagradu štit Berislavića.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ZMIJA1 16.05.2012.

    i zašto me disklajkate?:))

  • ivadz 16.05.2012.

    e to je dobra vijest, baš sam se razveselila! i tako je cakana malena rodica...

  • xiomara 16.05.2012.

    nebi rekla da je klepetanovo. pa on se vratia tek ima misec dana... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare