To je to što me zanima!

Zagrepčane iznenadio pljusak, tuča i grmljavina poharali Pulu

DHMZ javlja kako se u ostatku dana, uz jači razvoj oblaka, očekuju se i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni
Vidi originalni članak

Iako je većinu dana bilo sunčano i vrlo toplo, baš kako je i najavljeno, Zagrepčane je poslijepodne osvježio proljetni pljusak. Sudeći po fotografijama, mnogi su jutros pogledali prognozu i ponijeli sa sobom kišobran ili kabanicu. Ipak, neke je pljusak ulovio nespremne...

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

DHMZ javlja kako se u ostatku dana, uz jači razvoj oblaka, očekuju se i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 27 i 30 °C.

U ostatku zemlje bit će sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u unutrašnjosti slab i ponegdje umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 °C.

Meteoalarm izdao upozorenje

Meteoalarm je izdao upozorenje od grmljavinskog nevremena za područje čitave Hrvatske.

Najveća vjerojatnost za grmljavinske pljuskove je u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru te u primorskoj Hrvatskoj (70 posto). Na jugu Hrvatske mogućnost grmljavinskog nevremena iznosi 60 posto, a 50 posto na istoku zemlje.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre, Pula opet zaplivala

Jako nevrijeme sa obilnom kišom i tučom pogodilo je u utorak prijepodne pulsko područje. Istramet javlja da je najviše kiše palo je Puli, 37 mm, pa je došlo do plavljenja prometnica, posebno u centru grada kod Croatia osiguranja. Stvorile su se gužve na cesti jer su se automobili jedva probijali kroz poplavljenu prometnicu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

- Počelo je padati oko 11:30 sati. Mokra sam bila doslovce u sekundi, a kad sam stigla pred parkirano vozilo nisam mogla ući zbog poplave na prometnici. Užas - kazala je Puljanka koja je parkirala upravo kod spomenute zgrade.

Zapovjednik pulske vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović rekao je kako su pulski vatrogasci imali šest intervencija zbog prodiranja vode u prostorije a  jedna intervencija bila je u Medulinu, gdje se od udara groma zapalila trava. Ovako nestabilno vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna. 

U srijedu ponovno pljuskovi i grmljavina

U noći i ujutro ponegdje malo kiše, lokalno i grmljavinski pljuskovi, osobito u središnjoj unutrašnjosti i Dalmaciji. Potom djelomice i pretežno sunčano, no sredinom dana i osobito poslijepodne lokalno može biti jačeg razvoja oblaka i pljuskova s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab promjenljiva smjera, uz obalu ponegdje zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, na istoku moguće i viša.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • iskra21 05.06.2018.

    neka je palo i malo osvježilo napokon

  • 05.06.2018.

    Kod nas je danas pet puta bio pljusak..

  • Nvidiö 05.06.2018.

    Iznenadilo ? Pa danas dok nije pala kisa u Zagrebu sam disao na skrge kolika je sparina bila...

Komentiraj...
Vidi sve komentare