Obavijesti

News

Komentari 107

Zagrepčane iznenadio pljusak, tuča i grmljavina poharali Pulu

Zagrepčane iznenadio pljusak, tuča i grmljavina poharali Pulu
30

DHMZ javlja kako se u ostatku dana, uz jači razvoj oblaka, očekuju se i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni

VIDEO

Iako je većinu dana bilo sunčano i vrlo toplo, baš kako je i najavljeno, Zagrepčane je poslijepodne osvježio proljetni pljusak. Sudeći po fotografijama, mnogi su jutros pogledali prognozu i ponijeli sa sobom kišobran ili kabanicu. Ipak, neke je pljusak ulovio nespremne...

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

23
| Foto: Ilustracija/Robert Anic/PIXSELL

DHMZ javlja kako se u ostatku dana, uz jači razvoj oblaka, očekuju se i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 27 i 30 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ostatku zemlje bit će sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar u unutrašnjosti slab i ponegdje umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 °C.

Meteoalarm izdao upozorenje

Meteoalarm je izdao upozorenje od grmljavinskog nevremena za područje čitave Hrvatske.

Najveća vjerojatnost za grmljavinske pljuskove je u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru te u primorskoj Hrvatskoj (70 posto). Na jugu Hrvatske mogućnost grmljavinskog nevremena iznosi 60 posto, a 50 posto na istoku zemlje.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre, Pula opet zaplivala

Jako nevrijeme sa obilnom kišom i tučom pogodilo je u utorak prijepodne pulsko područje. Istramet javlja da je najviše kiše palo je Puli, 37 mm, pa je došlo do plavljenja prometnica, posebno u centru grada kod Croatia osiguranja. Stvorile su se gužve na cesti jer su se automobili jedva probijali kroz poplavljenu prometnicu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

12
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters

- Počelo je padati oko 11:30 sati. Mokra sam bila doslovce u sekundi, a kad sam stigla pred parkirano vozilo nisam mogla ući zbog poplave na prometnici. Užas - kazala je Puljanka koja je parkirala upravo kod spomenute zgrade.

Zapovjednik pulske vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović rekao je kako su pulski vatrogasci imali šest intervencija zbog prodiranja vode u prostorije a  jedna intervencija bila je u Medulinu, gdje se od udara groma zapalila trava. Ovako nestabilno vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna. 

U srijedu ponovno pljuskovi i grmljavina

U noći i ujutro ponegdje malo kiše, lokalno i grmljavinski pljuskovi, osobito u središnjoj unutrašnjosti i Dalmaciji. Potom djelomice i pretežno sunčano, no sredinom dana i osobito poslijepodne lokalno može biti jačeg razvoja oblaka i pljuskova s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar većinom slab promjenljiva smjera, uz obalu ponegdje zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, na istoku moguće i viša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.