To je to što me zanima!

Stijena je blokirala Sljemensku cestu, odron prijeti i Kostajnici

Stanovnici najugroženijih kuća u središtu Hr. Kostajnice zbog vlastite sigurnosti će prenoćiti kod rodbine. Gromada koja je u nedjelju pala na Sljemensku cestu srećom nije nikog ozlijedila
Vidi originalni članak

Zbog naglog otapanja velikih količina snijega u Hrvatskoj Kostajnici odronilo se nekoliko velikih stijena koje su ugrozile kuće u podnožju brda Djed u samom središtu grada.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odron je na vrhu brda ostavio jednu veliku šupljinu. Stijena visi i na njoj se već vide velike pukotine. Kada bi se odvojila, stvorila bi se velika kamena kugla promjera otprilike 10 metara. Kada bi se ta kugla zakotrljala s visine od 40-ak metara, izazvala bi strašne posljedice. Zato su stanovnici evakuirani. Stanovnici najugroženijih zbog vlastite sigurnosti će prenoćiti kod rodbine i susjeda, javlja HRT. 

POGLEDAJTE GALERIJU

Kamena gromada odronila se u nedjelju oko podneva i na Sljemensku cestu kod Kraljičinog zdenca te prekinula promet na 10-ak minuta.

RASTU I VODOSTAJI Topi se snijeg: Ceste 'plivaju', neke su i zatvorene za promet

Ozlijeđenih nije bilo pa su dragovoljci i putnici autobusa koji su uglavnom bili planinari, pomogli ukloniti kamen s ceste. U autobusu je bio i ZET-ov glasnogovornik Domagoj Zeba, koji je dodao kako su ljudi brzo reagirali i napravili odličan posao te da je vrlo brzo promet bio normaliziran. 

POGLEDAJTE GALERIJU

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Wiga 24_500 11.03.2018.

    2-3 Ličana, kamena SA RAMENA i nema više stijena

  • 11.03.2018.

    kamen revolucija .

  • Roy Ban 11.03.2018.

    Toliko koliko vas ima lako je otkotrljate s ceste😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare