To je to što me zanima!

Stijena se odlomila i pala na trojicu penjača na Velebitu

Josip Brozičević iz HGSS-a potvrdio je kako je spasilačka ekipa stigla u kratkom roku do unesrećenih te da dvojica  penjača imaju teže ozljede glave dok je trećem penjaču ozlijeđena kralježnica
Vidi originalni članak

GSS Gospić objavio je kako su danas imali složenu akciju spašavanja na Aginom kuku gdje su ozlijeđena tri penjača.

Kako piše Lika online na trojicu penjača na području Dabarskih kukova odlomio se dio stijene i pao na penjače. Odmah su na teren izašli pripadnici  HGSS-a Gospić i helikopteri HV-a.

Josip Brozičević iz HGSS-a potvrdio im je kako je spasilačka ekipa stigla u kratkom roku do unesrećenih te da dvojica  penjača imaju teže ozljede glave dok je trećem penjaču ozlijeđena kralježnica. 

Ozlijeđeni penjači iz zagrebačkog Planinarskog društva "Željezničar"

Na Dabarskim kukovima na srednjem Velebitu dvoje penjača iz planinarske škole zagrebačkog Planinarskog društva "Željezničar" teško su stradali, ali im je, zahvaljujući akciji Hrvatske gorske službe spašavanja, brzo pružena pomoć.

U akciji je sudjelovalo 12 spasilaca, a njihov voditelj, Mario Šaban, rekao je Hini da je akcija bila zahtjevna. Naime, na grupu penjača pala je odlomljena stijena i pogodila dvoje koji su ostali ozlijeđeni na teško pristupačnoj stijeni.

"Poziv u pomoć primili smo u 17 sati, a u 18,10 žena je već bila u kolima hitne pomoći, a sat kasnije i muškarac. Oboje su teško ozlijeđeni, ali se nadamo brzom oporavku. Mogu reći da su naši spašavatelji vrlo uspješno i brzo odradili tešku akciju stijenskog spašavanja", rekao je Šaban.

Ozlijeđeni su zaprimljeni u Općoj bolnici Gospić gdje su ostali na liječenju

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ajetodoo 15.10.2017.

    Nije ni čudo koliko lupaju po stinama, zabijaju čavle i klinove, udaraju glavama i kopitima. Uskoro će Velebit izgledati kao Panonsko more.

  • Stanga Železni 15.10.2017.

    Tolke birtije, a oni puzaju po planinčugi aj bok

  • Deleted user 15.10.2017.

    sućut familiji po novom zakonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare