To je to što me zanima!

Štimac: U Indiji su pretrpane bolnice, nedostaje im kisika...

Cijepljenje vjerojatno ide nekim redom po dobi, kao i u ostatku svijeta, nisam siguran. A u Indiji je jedna od tvornica koja proizvodi astrazenecu pa im ne bi trebalo faliti cjepiva
Vidi originalni članak

Baš sam ovih dana trebao okupiti reprezentaciju, ali sad je sve otkazano i tko zna dokad.

Kaže nam to Igor Štimac (53), bivši as "vatrenih" i Hajduka, a danas izbornik nogometne reprezentacije Indije. Koji zbog svjetske pandemije covid-19 "nije bio na poslu" mjesecima...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Do ove dvije utakmice krajem ožujka, 14 mjeseci nismo bili zajedno. Samo sam čekao doma... - govori.

A prošli je vikend Indija postala (po)najveće svjetsko žarište, s gotovo 353.000 novooboljelih u danu! Odakle takve brojke?

- Ha, jednostavno je, ondje je nedavno bio festival boja, proljeća, što su ogromne proslave diljem države i svi su zajedno vani. I još su imali izbore, što znači političke skupove - odgovara Štimac.

I njegovu je momčad virus pogodio.

- Nekoliko igrača je bilo pozitivno, među njima i legendarni Sunil Chhetri, koji je nakon završetka prvenstva otišao kući k obitelji i zarazio se. A sad su mi javili da je i glavni tajnik saveza pozitivan. Čujem se stalno s igračima i ljudima iz saveza, teško je... Srećom, nikoga od mojih suradnika virus nije teže pokosio.

Uveli su potpuni lockdown.

- Sve je zatvoreno, noću je policijski sat, ali problem je što su bolnice krcate, nemaju dovoljno kapaciteta, nedostaje im kisika za pomoć oboljelima, i neke su stadione pretvorili u prihvatne centre. Takva su populacija, gusto je naseljena država i to, naravno, otežava situaciju.

Jesu li se cijepili njegovi igrači?

- Cijepljenje vjerojatno ide nekim redom po dobi, kao i u ostatku svijeta, nisam siguran. A u Indiji je jedna od tvornica koja proizvodi astrazenecu pa im ne bi trebalo faliti cjepiva.

O nogometu, dakle, nitko u Indiji sad i ne razmišlja.

- Prvenstvo su uspjeli završiti krajem veljače, u balonu, u pet mjeseci, na tri stadiona, bez ijednog pozitivnog slučaja u 'milijun' testiranja. Tako da su se igrači razišli u svim klubovima osim u dva koja igraju kontinentalna natjecanja. Iduće bismo okupljanje trebali imati u Kataru, gdje bi se, također u svojevrsnom balonu, od 3. do 15. lipnja trebale odigrati zadnje tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali sve je to vrlo upitno. Jer stanje je nikad gore... - zaključio je Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Hrvat za Hrvate 14.05.2021.

    Meni je samo super kako nasi gradjani Hrvatske svi do jednoga gastarbaitera rade vani,hvale se a onda cim dodje sranje svi se vrate u HR i tu se lijece popravljaju zube na racun HZZO.

  • 14.05.2021.

    Mamlaz Stimac

  • gonisee 27.04.2021.

    ima li sta za kunu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare