To je to što me zanima!

Stiže hladna fronta: Drastičan pad temperature, oluje, tuča...

Već prijepodne mogu se očekivati pljuskovi i grmljavina, a češće u drugom dijelu dana kada je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, moguće i tučom
Vidi originalni članak

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenljivo. Već prijepodne mogu se očekivati pljuskovi i grmljavina, a češće u drugom dijelu dana kada je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, moguće i tučom. U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poneki pljusak moguć je prema kraju dana, izglednije na sjevernom dijelu. Na kopnu će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak poslijepodne okrenuti na sjeverni vjetar, piše DHMZ.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na Jadranu će većinom puhati umjereno jugo i jugozapadnjak, koje će prema večeri na sjevernom dijelu zamijeniti bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 °C.

Za veći dio Hrvatske izdan je narančasti alarm.

Sljedeći tjedan također će obilježiti promjenjivo vrijeme, a od utorka se očekuje znatno snižavanje temperatura zbog prodora hladne zračne mase sa sjeveroistoka kontinenta i popuštanju vruće azorske anticiklone.

Zahladnjenje će se naročito osjetiti u unutrašnjosti zemlje, dok će na Jadranu, posebice u Dalmaciji biti značajno toplije uz manje temperaturno odstupanje, no kao i u Istri i na Kvarneru bit će lokalnih neverina.

.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 07.07.2019.

    Super, kraj ljeta!

  • 07.07.2019.

    danas 35 sunčano u dalmaciji nikakva kiša zasada

  • pinjokin_1 07.07.2019.

    ja se javljam sa svemirske postaje, ovdje je super

Komentiraj...
Vidi sve komentare