To je to što me zanima!

Stiže nam nevrijeme: Zatvorite prozore prije odlaska u krevet

Temperatura u Zagrebu će se u ponedjeljak spustiti na 17 Celzijevih stupnjeva, a u glavnom će gradu tijekom jutra padati i 13,2 litre po kvadratnom metru. Zato, oprez!
Vidi originalni članak

Nakon ugodnoga i toploga vikenda u Hrvatsku na jedan dan stiže nevrijeme te bi bilo mudro da prije odlaska u krevet zatvorite prozore jer se već tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak očekuje kiša uz osjetno zahlađenje:

Evo što kaže Državni hidrometeorološki zavod u prognozi za Hrvatsku:

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnoj unutrašnjosti, a sredinom dana i poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji. 

Ponegdje je moguće i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme. Potkraj dana sa zapada razvedravanje. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će zapuhati bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna od 18 do 23, u Slavoniji i Dalmaciji između 24 i 28 C.st.

Vremenska prognoza za Zagreb i okolicu je još gora: 

Naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka očekuje se u noći i sutra. Glavnina oborine očekuje se prijepodne, a na širem području grada moguće je i jače izraženo gmljavinsko nevrijeme. 

Prema kraju dana sa zapada djelomično razvedravanje. Prolazno će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 C.st.

Norveški meteorološki institut čak i precizira, pa navodi da će u Zagrebu tijekom jutra padati 13,2 litre po kvadratnom metru.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Masterchief 30.06.2014.

    I jesu li pogodili vaši norvežani sa 13.2 litre? Naravno da nisu. Palo je 40 litara.

  • Little Tut 29.06.2014.

    Do jarca, opet će mi pes zbog grmljavine na xanax ...

  • vanilijica 29.06.2014.

    Od svega radite senzaciju!!!! Kad će padati kiša to pretvorite u olujno nevrjame kad je sunce skapat ćemo od vručine ništa više ne pišete normalno. Sve je postalo senzacija. Užas!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare