To je to što me zanima!

U petak za 'zagrijavanje' do 37 stupnjeva, a do 40 za vikend

Posvuda će biti sunčano, u većini krajeva vrlo vruće i sparno. Kratko osvježenje u obliku lokalnog grmljavinskg pljuska mogu očekivati stanovnici središnje Hrvatske
Vidi originalni članak

Već dulje od tjedan dana u gotovo cijeloj Hrvatskoj dnevne temperature ne padaju ispod 32, 33 stupnja Celzija. Vrhunac toplinskog vala zemlju bi prema najavama trebao zahvatiti u petak i subotu kada bi živa u termometrima u hladu mogla dosezati 40 stupnjeva

U petak će u cijeloj lijepoj našoj biti sunčano, u većini krajeva vrlo vruće i sparno. Kratkotrajno osvježenje u obliku lokalnog grmljavinskog pljuska mogu očekivati tek stanovnici središnje Hrvatske. Neće pomoći ni vjetar koji će u većini zemlje biti slab. Temperature će se tijekom noći i jutra kretati od 18 do 23, na moru i do 27 stupnjeva, a dnevne će uglavnom biti između 33 i 37. Meteoalarm zbog visokih temperatura crvenim upozorenjem 'obojio' je gotovo cijelu hrvatsku obalu Jadrana. 

meteoalarm.eu

Za vikend stiže pravi 'pakao'

U danima vikenda stanje se neće mijenjati, jedino termometri mogu pokazivati i koji stupanj više. 

Na kopnu i u subotu i u nedjelju tijekom poslijepodneva i večeri ponegdje može pasti jača kratkotrajna kiša praćena grmljavinom. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će uglavnom od 34 do 39 stupnjeva Celzija.

Na Jadranu za vikend također će biti sunčano i vrlo vruće, ujutro uz burin, a danju jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak. Noći će i dalje ostati vrlo tople. Najviša će dnevna temperatura biti uglavnom od 33 do 37 stupnjeva Celzija. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • dkmjnn 17.07.2015.

    Izbacite više riječ "pakao" i "paklenski"!!!!!! Vruće je, pa šta? Ljeto je!!!!!!

  • necu rec 17.07.2015.

    jucer sinj u14:30 se kuhao na 38 stupnjeva .. lose vi te temperature mjerite

  • Win32 17.07.2015.

    Priroda nikada ne krši svoje vlastite zakone-Galileo Galilei

Komentiraj...
Vidi sve komentare