To je to što me zanima!

Stižu Teodor i jaka bura, DHMZ je izdao crveno upozorenje

Hrvatskoj se približava ciklona nazvana Teodor koja bi mogla donijeti najveću promjenu vremena ovu jesen. U ponedjeljak je u Gorskom kotaru i Lici moguć snijeg
Vidi originalni članak

Kako javlja Crometeo, Hrvatskoj se približava ciklona nazvana Teodor koja bi mogla donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni i najjaču buru godine. Ciklona stiže sa sjevera Europe, a u tijeku je formiranje sekundarnog ciklonalnog centra nad Italijom i sjevernim Jadranom. 

DHMZ je za područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala izdao crveni, odnosno najveći stupanj upozorenja, dok je za Liku, splitsku i zagrebačku regiju izdao narančasto upozorenje za vjetar, dok je za splitsku regiju izdao i narančasto upozorenje za obilne oborine. 

Nedjelju će obilježiti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, dok će do kraja dana na Jadranu zapuhati jaka i olujna bura. Dnevna temperatura zraka kretat će se između 10 i 14 stupnjeva Celzija, a na Jadranu od 18 do 22 stupnja Celzija. 

Ponedjeljak kišovit, vjetrovit i hladan

Oblačno s kišom, vrlo vjetrovito i hladnije prevladavat će u ponedjeljak. Na Jadranu će biti pljuskova i grmljavine, a u Gorskom kotaru i Lici moguć je snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. 

Glavnina kiše pasti će u noći i prvom dijelu dana, dok će se sjeverni Jadran poslijepodne djelomično razvedriti. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, dok će na sjevernom Jadranu puhati jaka i olujna, ponegdje orkanska bura, osobito podno Velebita. 

Na ostatku Jadrana puhat će umjereno do vrlo jako jugo. Dnevna temperatura kretat će se od 5 stupnjeva na zapadu, do 12 stupnjeva Celzija na istoku, dok će se u gorju kretati između 0 i 4 stupnja Celzija. Na Jadranu će biti od devet stupnjeva Celzija, a na južnom dijelu rasti će i do 18 stupnjeva Celzija.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • ArsimBećiri 11.11.2013.

    mom susjedu je otišo cijeli krov ,na moju kuću ,strašnoooo ,,,

  • kung fu panda 11.11.2013.

    Teodore kud ćeš na me probudi me jutros mogao si pitati dala bih ti ja antenu za satelit nisi je morao iščupati iz fasade sad imam rupu u zidu

  • bitanga1 11.11.2013.

    DHMBZVRDEWA-jel ima u ovoj državi i Slavonija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare