To je to što me zanima!

Stjepan Mesić: Nova 2009. bit će jako teška godina

U novogodišnjoj čestitci Mesić je istaknuo kako Vlada više no ikad mora biti odgovorna, te da društvena solidarnost leži upravo na njima
Vidi originalni članak

Neću bježati od istine koju mnogi od vas već bolno osjećaju u svakodnevnom životu. Protekla godina ostat će obilježena financijskom i gospodarskom krizom koja se počela širiti praktično na cijeli svijet, a godina u koju ulazimo proteći će u njezinome znaku. Znači - bit će teško - poručio je u novogodišnjoj čestitici građanima predsjednik Stjepan Mesić. Objasnio je da odgovor na krizu ne treba tražiti u mjerama poput smanjivanja minimalne plaće, niti u štednji po svaku cijenu, već u trošenju.
- Moramo obraniti radna mjesta i postojeću visinu minimalne plaće - ako treba, i novcem iz proračuna. Mi moramo trošiti, jer bez potrošnje nema ni proizvodnje.Trebamo nastaviti i investirati, ali samo u projekte koji će se isplatiti u najkraćem mogućem roku, a potom će početi donositi zaradu. Ukratko: suočeni s krizom, moramo se ponašati kao odgovorna, ali i kao socijalna država - poručio je Mesić. Naglasio je da društvena solidarnost leži na Vladi koja u ovoj krizi više nego ikada mora biti odgovorna. Mesić se osvrnuo i na predstojeće predsjedničke izbore, te istaknuo kako treba izabrati predsjednika koji je najpotrebniji budućoj Hrvatskoj. Uz najbolje želje u Novoj 2009. Mesić je zaključio:
- Ovo nije poruka puna optimizma, ali je zato istinita. A moja je obveza prema vama da vam govorim istinu - ma kakva ona bila.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zdtaja 30.12.2008.

    Niti jedan političar nije zlato,al žao mi je što Mesić nema još jedan mandat.Bojim se onoga koji će doći nakon njega jer znam da će biti lošiji od Mesića.A Stipe je ipak naš narodski čovik i nije mi tako loš.Ostali u vladi su puno veći lopovi.

  • freedom call 30.12.2008.

    Prezidente, jeli ovo vic ili...????

  • Enigmos 30.12.2008.

    zanimljivo kako serete po Mesicu, a vi ste ga izabrali, il vasi starci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare