To je to što me zanima!

Stotine na prosvjedu u Mostaru protiv policijske brutalnosti

Lokalni mediji su izvijestili da su se i policajci, koji su osiguravali zgrade sjedišta MUP-a i Policijske uprave u Mostaru, solidarizirali s prosvjedima
Vidi originalni članak

Više stotina Mostaraca okupilo se u ponedjeljak popodne ispred dviju policijskih zgrada u središtu toga grada u znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti nad mladićem koji je pretučen u subotu navečer, što su zabilježile nadzorne kamere. 

Izvikivanjem "Mostarska policija, mito i korupcija", Mostarci su podržali Slavena Blaževića kojeg su dvojica policajaca pretukla u subotu navečer u vrijeme policijskoga sata.

POGLEDAJTE VIDEO Prosvjed Ultrasa u Mostaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Okupljeni prosvjednici istaknuli su i transparent "Tata, strah me policije" ispred zgrade županijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Okupljanje  je proteklo mirno i nakon izvjesnog vremena prosvjednici su se razišli. Lokalni mediji su izvijestili da su se i policajci, koji su osiguravali zgrade sjedišta MUP-a i Policijske uprave u Mostaru, solidarizirali s prosvjedima.

Mladića Slavena Blaževića pretukla su dvojica policijskih djelatnika Jusuf Penava i Armin Vrače u središtu grada u subotu navečer.

ISPOVJEST PRETUČENOG MLADIĆA 'Policajci su me sustigli ispred zgrade, htio sam platiti kaznu, no oni su krenuli s udarcima'

On rekao medijima kako se ispričao policajcima što je bio vani za vrijeme policijskog sata uvedenog radi suzbijanja širenja koronavirusa. No, policajci su ga najmanje deset puta udarili u glavu, pokazuje video snimka nadzorne kamere.

MUP je suspendirao dvojicu policijskih djelatnika, a sam Blažević je najavio kako će ih tužiti.

Ovaj je slučaj dobio dodatno na značenju budući su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijega su zarobljenog oca Željka Blaževića kao zarobljenog pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH u mjestu Trusini kod Konjica, navode mediji.

POGLEDAJTE VIDEO Policajci premlatili mladića u Mostaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a Herceg-Bosne najoštrije je osudila "iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara".

„Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini. Od odgovornih u MUP-u i Tužiteljstvu HNŽ-a tražimo žurno procesuiranje i kažnjavanje policijskih službenika koji su počinili ovo brutalno nasilje nad sinom ubijenog branitelja“, naveli su u priopćenju iz stradalničke udruge.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • stopkomunjarama 13.04.2021.

    mi u hrvatskoj kad bi se bunili prvo bi trebali napravit duži popis institucija pa krenut u masovne  prosvjede

  • Roko_Prč 13.04.2021.

    Zanimljivo je da ne postoji nijedan članak o tome kako je Dragan Čović glasaovao protiv zakona o zabrani negiranju genocida u Srebrenici, a traži neka prava koja mu uzgred ne pripadaju jer nije vredniji Hrvat koji je član kra-de-zea od onoga koji je u drugoj stranci ili je iz Tuzle, Sarajeva, Zenice, a ne iz Kamenjara. Čemu naglasak na tome da su ovom dečku oca ubili u toku rata, a pri tome ne navodeći da su zbog UZP-a presuđeni i tzv hzhb i HVO kojima je sigurno ubijeni služio, a i da je RH proglašena agresorom na BiH, jedina takva zemlja poslije drugog svjetskog rata.

  • Anonym123 13.04.2021.

    Triba ih sve poskida iz ti plavi uniformi to su životinje a ne policajci takvi su i u Imotskom sve redom skida

Komentiraj...
Vidi sve komentare