To je to što me zanima!

Stožer: Ako ne maknu ploče, Milanović i Sabo su nepoželjni

Ne postigne li se dogovor o hitnom skidanju ploča po Vukovaru, prekidamo pregovore, što znači da su oni nepoželjni 18. studenoga u Vukovaru, tvrdi Stožer
Vidi originalni članak

Ako u ponedjeljak na sastanku u Zagrebu s premijerom i resornim ministrima ne postignemo nikakav dogovor, a tu prije svega mislim na hitno skidanje dvojezičnih ploča postavljenih po Vukovaru, automatski prekidamo daljnje razgovore što će isto tako značiti i da su premijer Zoran Milanović i gradonačelnik Željko Sabo nepoželjni 18. studenoga prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - poručio je glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara samo dan nakon što je iz gradske uprave obznanjeno da će se ovogodišnji Dani sjećanja održati pod sloganom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta". 

– To je naš projekt na kojem radimo deset mjeseci i sad ga se koristi bez da nas se pitalo. Na sastanku s premijerom Milanovićem obilježavanje Dana sjećanja je druga točka dnevnog reda do koje će doći samo ako prva završi uspješno, odnosno, ako pristane skinuti odmah postavljene ploče. Ako ne, mi prekidamo razgovore i na Dan sjećanja organiziramo poseban protokol u kojem neće biti mjesta za Milanovića i Sabu - istaknuo je Igor Gavrić.

>>> Josipović: Bacajte paradajze, ali ne kvarite komemoraciju

Idi na 24sata

Komentari 151

  • bopozopo 25.10.2013.

    Vi u Vukovaru ste dopizdili i bogu i narodu, dajte sebi utuvit u glavu da ne odlučuje Milanović o dvojezičnim tablama ,nego to piše u Hrvatskom i Evropskom ustavu.

  • sova23 25.10.2013.

    Glavni urednik Novosti Ivica Đikić u svom tekstu podsjeća na sastanak između premijera Zorana Milanovića i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nakon čega su policajci koji su osiguravali dvojezične table povučeni s ulica tog grada. Rezultiralo je to novim nasilnim uklanjanjem tabli, te postavljanjem novih, manjih i jeftinijih, na visinu od tri i pol metra. Đikić podsjeća da će se Milanović uskoro opet sastati s predstavnicima Stožera, koje naziva HDZ-ovim revolucionarima, te prognozira da će stožeraši taj sastanak proglasiti potpunim neuspjehom u svrhu završne faze zaoštravanja i dizanja tenzija uoči vukovarske godišnjice 18. studenog. "U tom smislu, nije zgorega znati da borbu protiv ćirilice u Hrvatskoj nisu izmislili Tomislav Josić i njegovi kompanjoni iz vukovarskog Stožera. O toj tradiciji govori i dokument koji objavljujemo na naslovnoj stranici: štampan je 25. travnja 1941. u Narodnim novinama u Zagrebu. Nije ga potrebno dodatno komentirati", napisao je Đikić

  • zahira45 25.10.2013.

    Ih al nas briga što ti prekidaš razgovore! Podrška svim Vukovarcima za bolje sutra, a stožer je ionako prevazidjena fora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare