To je to što me zanima!

Stožer civilne zaštite donio 8 novih odluka: Produljili trajanje covid potvrda na godinu dana

Od 15. listopada produljuju se epidemiološke mjere koje se odnose na ograničavanje okupljanja, korištenje zaštitnih maski, rad trgovina, javni prijevoz...
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite donio je osam odluka. Prve tri stupaju na snagu od 4. listopada. Njima je propisana obaveza COVID potvrde ili testiranja na koronavirus za zaposlenike u zdravstvenom sustavu, kod prijava pacijenata te kod zaposlenih u socijalnoj skrbi, kazao je Davor Božinović na redovitoj sjednici Vlade u Zagrebu.

BEROŠ NA SJEDNICI VLADE 'Patronažne sestre prošli tjedan zvale više od 5000 starijih, njih preko 76 posto odbilo se cijepiti'

Prilikom dolaska na posao zaposlenici i pacijenti moraju predočiti potvrdu ili dokaz ovlaštenoj osobi poslodavca. Odgovarajući drugi dokaz mogu predočiti svi koji iz opravdanog razloga ne mogu dobiti EU digitalnu COVID potvrdu, a u odlukama je navedeno i kojim se dokazima dokazuje svaki od takvih slučajeva. 

U donošenju odluke o prijemu pacijenta vodilo se računa da se nikome ne onemogući zaštita pa tako u iznimnim slučajevima digitalnu potvrdu pacijenti ne moraju predočiti kada su hitni zbog sumnje u COVID-19 ili potvrđene bolesti te prilikom posjeta liječniku primarne zdravstvene zaštite.

SLUŽBENI PODACI STOŽERA Danas 1710 slučajeva korone, testirali 9674. Umrlo je 12 ljudi

S preostalih pet odluka od 15. listopada produljuju se epidemiološke mjere koje se odnose na ograničavanje okupljanja, korištenje zaštitnih maski, rad trgovina, javni prijevoz te privremenu zabranu i ograničavanja prelaska preko granice, s tim da se kod odluke o granicama produžava rok važenja cijepljenja i preboljenja s 270 na 365 dana.

Idi na 24sata

Komentari 171

  • 30.09.2021.

    Ako uspiju navuć još 20% ljudi da se cijepi(što je nemoguće) objavit će skraćenje na 180 dana😁

  • 30.09.2021.

    Ma to su produzili iz razloga jer se dobar dio cijepljenih ne bi vise cijepio, pa bi nam pala ionako mali postotak cijepljenih.

  • stipe96 30.09.2021.

    A sto ste mislili da ce nam biti ljepse kad cemo biti u Evropi, evo vam ga sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare