To je to što me zanima!

Stožer: Ono što mi radimo je obrana Vukovara od Vlade

Iljkić tvrdi kako cijela politička elita ne želi da dođe do referenduma iniciranoga od strane vukovarskog stožera zato jer nameću neistine i šire jednoumlje u narodu
Vidi originalni članak

Nakon što je predsjednik Odbora za Ustav, Peđa Grbin najavio da će zatražiti od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti zahtjeva Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za raspisivanjem referenduma o ćirilici, povjerenik za pravna i temeljna pitanja SOHV, Vlado Iljkić drži kako referendumsko pitanje nije moglo i trebalo biti drugačije formulirano, odnosno usmjereno samo na Vukovar, te da su pri tom pazili da pripadnici srpske nacionalne manjine ne budu oštećeni.

- Držimo da Ustav ne pruža osnovu da se bilo kako formulirano pitanje ne bi moglo proglašavati diskriminatornim. Pojednostavljeno, Ustav ne pruža osnovu da se Vukovar i druga u agresiji teško stradala područja, izdvoje od primjene zakona zbog boli i patnji njihovih stanovnika, pijeteta prema žrtvama i sličnih razloga. Da se pitanje formuliralo tako da se izdvaja samo Vukovar, to bi bilo diskriminatorno prema manjinama u Vukovaru što nismo željeli. Držimo također da Ustavni sud vjerojatno to ne bi ni dopustio. Smatramo da je pitanje posebnog statusa Vukovara primjerenije rješavati u Saboru, što smo usmeno i pisanim putem i zatražili. Ovo što se u Vukovaru događa je civilna obrana Vukovara od nerazumne politike Vlade RH - rekao je Iljkić.

Dodao je kako će se obratiti Ustavnom sudu, ali na njih neće vršiti pritisak "kao što to čine vladajući" te drži kako "cijela politička elita, uključujući i takozvanu oporbu, uvjerava narod kako do referenduma koji je inicirao vukovarski Stožer ne može i ne smije doći te da nameću neistine i šire jednoumlje".

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Zmar116 11.07.2014.

    Italijani,Mađari i Ćesi u Hrvatskoj su oduševljene sa Stožerom...,kao i njihove matićne države...vidi se da se radi o pravim kršćanima koji propovjedaju da su svi ljudi Božja djeca ,brača i sestre...

  • pčela 10.07.2014.

    Pa dobro se zna tko je skoro pa većina u počitičkoj eliti.

  • ludvig989 10.07.2014.

    Eto do čega je SDP doveo. Silom i jednoumljem žele nametnuti nešto Vukovaru što Vukovarci ne žele. Niti imaju poštovanja prema Vukovaru niti imaju obraza a i ne čudi jer oni nikada nisu ni htjeli Hrvatsku!!! Pa pogledaj te sastav vlade najmanje Hrvata u njoj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare