To je to što me zanima!

Stožer: Vukovar 18. studenog za Vladu neće biti gostoljubiv

Stožer je najavio odvojeni protokol, ali i drugu Kolonu sjećanja jer oni ne žele koračati zajedno sa onima koji nemaju osjećaja i stvarnog pijeteta prema žrtvama
Vidi originalni članak

Budući da sastanak u Zagrebu između predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i predstavnika Vlade nije dao rezultata, predstavnici Stožera donijeli su odluku o prekidu daljih razgovora sa državnim vlastima. Uz to, tvrde da će Vukovar 18. studenoga, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, biti negostoljubiv vladajućima

– Osnovni razlog tome je što u Vladi nema političke volje da prestanu sa kršenjem zakona i Ustava. U provedbi odluke imamo podršku braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske. Našu negostoljubivost pokazat ćemo na više načina o čemu će građani uskoro biti obaviješteni. Svakako da je to i odvojeni protokol kao i druga Kolona sjećanja jer mi ne želimo koračati u koloni zajedno sa onima koji nemaju osjećaja i stvarnog pijeteta prema žrtvama u Vukovaru, rekao je  glasnogovornik Stožera Igor Gavrić u utorak navečer na konferenciji za novinare. 

Ponovio je još jednom da su predstavnici Stožera išli za Zagreb kako bi argumentirano predstavili stanje u Vukovaru ali da iz Vlade izostaje bilo kakva politička volja za dogovorom. Tako neće biti niti provjere Popisa stanovništva u Vukovaru za koji u Stožeru smatraju da je falsificiran. 

'Sigurno ćemo prikupiti dovoljno potpisa za referendum'

– Dobili smo odgovor po koji smo išli. Dvojezične ploče ostaju u Vukovaru. Radi toga ćemo uskoro započeti i sa prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma kada je riječ o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar. O referendumskom pitanju odluku će uskoro donijeti naš pravni tim. U svakom slučaju sigurni smo da ćemo prikupiti dovoljan broj potpisa i da će referendum proći - najavio je Gavrić.

Idi na 24sata

Komentari 350

  • trooso 31.10.2013.

    a kaj ak mi pravi branitelji dođemo i pometemo ove kvazi, koji se bojiju za penzije, ali nećemo, namjerno sam napisal bojiju, dragovoljac sam od 10 mj, 91, tražil sam u policiji da mi daju nekaj da otiđem jer sam se i tam javil dobrovoljno, rekli su mi da nema da se mora čekat, onda sam 400 DM nosil sa sobom da si nabavim pušku ali nije je bilo došli su prije od mene, e onda je pala borongajka ( mislim da je to jedna od najvećih kasarna u jugoslaviji) i zovu ovi mene da imaju pušku za mene, dobil sam pušku i šest metaka i otišel sam, jedan metak sam stavil u kapu da bude za mene ak me slučajno zarobiju, ali me nisu, zato ovi kaj se busaju...a neznam

  • trooso 31.10.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Bepa 30.10.2013.

    Nadam se da će razum prevladati.Vukovar je grad heroj, grad u kojom se rađala nova Hrvatska,grad branik svoje domovine ,tolike žrtve ,razaranja,ubivanja,silovanja...ljuski ,pravo i pravedno je tražiti procesuiranje svakog zločina,pronalazak nestalih ,njihovih grobnih raka, majke,obitelji još uvijek traže svoje najmilije....toliko toga nedorečenog.nerješenog...nikada nije nametanje silom dalo željene plodove ,neće ni sada,,,naša vladajuća struktura ide pogrešnim putem,od naroda su izabrani i trebali bih stajati uz narod,osluškivati bilo svog naroda,što nije slučaj...nadam se i htjela bih vjerovati u bolje sutra za sve ljude....postavljanje ćiriličnih ploča izaziva opravdani revolt ,pogotovo način,svi oni koji su prošli križni put a Vukovarci to jesu i ove godine proživljavljaju teške dane ,u koloni sjećanja .

Komentiraj...
Vidi sve komentare