To je to što me zanima!

Strah od novih bombi: Pojačali kontrole na letovima za SAD

Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a najavilo je uvođenje dodatnih sigurnosnih mjera na letovima prema SAD-u koji lete iz zračnih luka u Europi i Bliskom istoku
Vidi originalni članak

Američka administracija odlučila je pojačati sigurnosne provjere na nekim letovima prema SAD-u koji dolaze iz Europe i s Bliskog istoka, piše CNN. Strahuje se da terorističke skupine razvijaju sofisticiranije bombe i eksplozive dizajnirane tako da neometano prođu kontrole u zračnim lukama. 

Tajnik Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a Jeh Johnson izjavio je kako je uputio Administraciju za sigurnost u prometu da ''implementira dodatne sigurnosne mjere u narednim danima'' u određenim zračnim lukama. 

- Radit ćemo na tome da ovi obavezni postupci što manje uznemiruju putnike. Redovito se u ovom pitanju konzultiramo sa saveznicima i zrakoplovnom industrijom - poručio je Johnson u izjavi za medije. 

Isto najavili i Britanci

Konkretni koraci u sigurnosnim provjerama nisu poznati. Iz Ministarstva su istaknuli kako će se dodatne provjere vršiti u zračnim lukama u Europi i na Bliskom istoku. 

CNN piše kako je vjerojatno riječ o dodatnim pregledima obuće i elektroničkih uređaja putnika, detaljnijim korištenjima detektora za otkrivanje tragova eksploziva te dodatnih pregleda putnika na ukrcajima u same zrakoplove. 

Pojačane kontrole uvode se već početkom sljedećeg tjedna, a isto je najavila i britanska administracija.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • hadzostrogi 03.07.2014.

    He he, lijepi strah, toliko su se zaduzili po cijelom svijetu.Pa nemoze dokle hoces. Samo je velika steta sto uvijek nastradaju nevini.

  • Mustafa Aga 03.07.2014.

    Veoma realni komentari ljudi koji su sakupili informacije sa pravih mesta...

  • user_317375 03.07.2014.

    Pravu istinu o sigurnosti u američkom zrakoplovstvu zorno prikazuje film "Non stop". Džabe im sve ovo...tehnologija je nadjačala sve ostale mjere sigurnosti, a najjači u tehnologiji nikad neće biti oni koji rade za državu, već oni s druge strane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare