To je to što me zanima!

Štrajk pilota: Žele veće plaće i pozivaju na 24-satni prosvjed

Njemački sindikat pilota je pozvao na 24-satni štrajk u Lufthansi u srijedu, jer s upravom nije postignut dogovor o plaćama, prema priopćenju Vereinigung Cockpit (VC)
Vidi originalni članak

Stalno odbijanje uprave da korigira plaće pilota nije prihvatljivo i dovelo je do neuspjeha pregovora, naveo je Joerg Handwerg, jedan od dužnosnika Vereinigung Cockpita (VC). Njemački sindikat je stoga pozvao na 24-satni štrajkt u Lufthanski u srijedu.

Njemački sindikat pilota je uputio svoj poziv na štrajk prošlog ponedjeljka i naveo da će 24 sata ranije biti objavljeni otkazani letovi. Radi se o 14. štrajku koji je sindikat pokrenuo od travnja 2014.

Vereinigung Cockpit, koji ističe nedostatno povećanje plaća u posljednjih pet godina i veliki pad kupovne moći uslijed inflacije, traži retroaktivno revaloriziranje od 3,66 posto godišnje za to razdoblje.

Lufthansa je prošlog ponedjeljka ocijenila taj poziv na štrajk "neshvatljivim" i pozvala na nastavak razgovora. Tvrtka je naglasila da je sindikatu predložila arbitražu  radi deblokiranje pregovora kao i povišenje plaća za 2,5 posto za sve pilote Lufthanse, Lufthanse Cargo i Germanwingsa.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Nevile 21.11.2016.

    Svi na koljena i pomolimo se dragom bogu i svevišnjoj djevici da osoblje iz kokpita dobije tražene plače,

  • 21.11.2016.

    Ova avio kompanija bi uskoro mogla prevoziti izbjeglice nazad u Siriju, Irak, Pakistan i druge arapske destinacije.:P

  • Kaligula1 21.11.2016.

    Nemacka poslednje dve godine samo ide dole.Sve vise Nemaca (SSS srednaj sprema i ovi neskolovani idu na socijalu satnice samo padaju stanovi sve skuplji i skuplj...U nekim jakim firmama vise ne mozes da dobijes posao jedino ako nisi NASA inzinjer i + uletis sa desetine hiljada eura..dok imaju socijalni sistem i drugi rade za sirotinju bice ok al dokle pa videcemo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare