To je to što me zanima!

Štrajk se nastavlja, a Mornar sutra stiže s novom ponudom

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar sutra će predstavnicima Sindikata uručiti pismeno jamstvo da će im povisiti plaće nakon predstojećih izbora
Vidi originalni članak

Prosvjetari će i u utorak nastaviti štrajkati, a nastavit će i pregovore s ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom. 

Razgovori sa Sindikatom učitelja i srednjoškolskih profesora u ponedjeljak nisu urodili plodom i zato će Mornar sutra pred njih doći s novom ponudom. Rekao je i da će im dati i pismeno jamstvo da će se zaposlenima u školama nakon izbora podići plaće.

- Sjest ćemo i razgovarati, probat ćemo im nešto ponuditi, nekakav kompromis moramo naći - rekao je ministar za Večernji. Dodao je da će se Vlada sutra ujutro dogovoriti što će ponuditi Sinikatima. 

Mornar kaže i kako zahtjevi prosvjetara nisu pravedni prema starijim zaposlenicima u školama i nekim kategorijama zaposlenika.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • zmaj4444 29.09.2015.

    protiv ove nesposobne vlade treba se dignuti cijela Hrvatska i u štrajk da ih se što prije makne iz Banskih dvora

  • king bily 29.09.2015.

    "Učitelji i profesori su potplaćeni, ali oni su prvi na koje ćemo misliti kad nam bude bolje." Zoran Milanović...aha, mo'š si mislit

  • zikipiki 29.09.2015.

    Ja ću, kao i prošli tjedan u petak, te kao i jučer odraditi svoju nastavu, iako podržavam štrajk jer smatram, da kada djeca već dođu u školu trebaju biti zbrinuta na najbolji mogući način, a to je da s njima odradim zadano gradivo.Ja podučavam djecu istih ovih nemoralnih ljudi koji blate mene i sve moje kolege koji mukotrpno za nikakve novce brinu 6 sati svakodnevno o njihovoj djeci! O prigovoru kako trebaju instrukcije, to ide na dušu upravo tim istim roditeljima koji ih ne znaju odgajati. Dijete treba ljubav, nježnost, ali i odgoj od najranije dobi, usađivanje radnih navika i odgovrnosti putem primjera, ali budući da 90% naše nacije jest neodgojeno i neobrazovano, mi se svakodnevno susrećemo s nemogućom misijom da od te djece pokušamo izvuči maksimum kako bi njima kasnije u životu bilo lakše, kako bi lakše pronašli svoj životni put.Ne odmaramo se tri mjeseca, ne ispijamo kave i ne visimo po facebooku jer ga mnogi od nas niti nemaju..... svi oni koji pišu ovakve neistine o nama, neka probaju raditi 5 dana u tjednu po 6 sati u kontinuitetu sa tom svojom djecom pa bi vidjeli da je to 10000000 puta teže od razno raznih poslova kojima se oni bave.I za kraj, tim istim roditeljima čija će djeca danas sjediti i u mojem razredu mogu samo reći da sam ja provela 5 godina na fakultetu, da se kontinuirano usavršavam u svojoj struci na vlastiti račun i da je moje pravo da podignem svoj glas protiv nepravde koja mi je nanesena podplaćenošću kao i mojim kolegama. Sapienti sat!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare