To je to što me zanima!

"Štrajk se ne može zabraniti": Otkazano je 33 posto vlakova

Od početka štrajka otkazano je 48 od 143 vlaka, tj. 33% teretnih vlakova. Šteta nastala otkazivanjem vlakova utvrdit će se naknadno, rekli su u HŽ Cargu
Vidi originalni članak

Oko  80 posto radnika HŽ Carga od srijede je u trodnevnom štrajku jer je propalo mirenje između Sindikata Željezničara i Uprave HŽ Carga. 

Na Županijskome sudu u Zagrebu je u četvrtak prijepodne održana rasprava zbog tužbe Uprave HŽ Carga da je štrajk nezakonit. Županijski sud o prvoj točki tužbe koja se odnosi na utvrđenje štrajka nezakonitim nije odlučivao jer se proglasio stvarno nenadležnim. 

- O tom će zahtjevu odlučivati Općinski radni sud u Zagrebu tako da se uskoro očekuje rasprava i odluka povodom prve točke tužbenog zahtjeva, tj. utvrđenja zakonitosti štrajka - priopćio je HŽ Cargo. Što se pak zabrane štrajka tiče, sud je to odbio tako da će radnici štrajk nastaviti. Podsjetimo, štrajk bi trebao trajati do petka u ponoć. 

- Od početka štrajka otkazano je 48 od 143 vlaka, tj. 33% teretnih vlakova. Šteta nastala otkazivanjem vlakova utvrdit će se naknadno - rekli su u HŽ Cargu.   

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cinculator 18.04.2014.

    znači u svakom slučaju važnije je štrajkati a za zaradu ko pita, past će s neba i bog će pomoći.....

  • 18.04.2014.

    Sud odlućio????? Da je meni radit na 24sata... Ne trebaju mi nikakve kvalifikacije ni vjestine, samo lupam glavom u tipkovnicu, a placa sjeda. Gdje ces bolje od toga.

  • janjac 17.04.2014.

    Ne smiju štrajkati...moraju prevoziti stoku...ah,da...čekaj malo...više nemamo stočarstva...onda moraju prevoziti žito...ah,da...čekaj malo...više nemamo poljoprivrede...onda neka prevoze čelične cijevi...ah,da...čekaj malo...više nemamo čeličane i željezare...onda neka prevoze naftu...ah,da...čekaj malo...više nemamo INU, a bome ni rafinerije...hm...onda nek se voze samo...da tračnice ne zarđaju, to bi silno boljelo Franju Josipa, ipak su one njegovih ruku djelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare