To je to što me zanima!

Štrajk traje 26 dana: Liječnici u panici, plaća im kasni pet dana

Nema zakonske osnove ne platiti štrajk, kaže Babić, a Avberšek pita je li razlog u neisplati plaća jer se ne zna kako će se doktorima u štrajku obračunavati plaće
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravlja je u ponedjeljak nastavilo  pregovore s tri zdravstvena sindikata o novom kolektivnom ugovoru. Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata Ivica Babić nada se skorašnjem dogovoru. 

- Već je 26. dan štrajka i liječnici i pacijenti su iscrpljeni. Vjerujem da će liječnicima dani u štrajku biti plaćeni jer ravnatelji za vrijeme štrajka nisu imali izvršitelje - rekao je Babić. 

No, saznaje se da zdravstveni radnici za rujan još nisu dobili plaće, koje im po zakonskom roku moraju sjesti najkasnije sutra. 

Babić: Nije bilo izvršitelja, štrajk se mora platiti

- Da su ravnatelji napravili što su trebali učiniti, imenovali izvršitelje, tad štrajkaši ne bi trebali ništa raditi i tad bi bilo eventualne zakonske osnove ne platiti štrajk. Ovako nema zakonske osnove ne platiti štrajk - poručio je Babić, a javlja HRT

- Plaće su do 10. u mjesecu. Rijetko kome do 15. Je li razlog za to možda to što se ne zna kako će se doktorima u štrajku obračunavati plaće? - upitala je predsjednica SSZSSH-a Spomenka Avberšek.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ValentinaAlen 14.10.2013.

    Budale, kasni im placa odma ciu ciu, a drzavna firma... Kaj tek onima koji ne rade u drzavnim firmama, pa dobe 2-3 place NA GODINU! Hebala vas finoca... Jos bi malo vredjal al bu onda smart guy admin sve obrisal....

  • vemaria 14.10.2013.

    plaće iz proračuna ,ako čekaju drugi.neka čekaju i oni.

  • mišo-zd 14.10.2013.

    E doktori...hahahhaha..ministar će vas naučit pameti kad neznate sami...đaba vam doktorati..glupi ste...NEMA RADA..NEMA MANI MANI...:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare