To je to što me zanima!

Strašan prizor: Policija u torbi našla glavu ubijene novinarke

Za brutalno ubojstvo švedske novinarke Kim Wall (30) osumnjičen je Peter Madsen (46), ekscentrični danski izumitelj, inovator i milijunaš. Tragovi njegovog DNK pronađeni su na njezinom tijelu...
Vidi originalni članak

Danska policija priopćila je u subotu da je pronašla glavu i noge švedske novinarke Kim Wall koja je u kolovozu umrla pod misterioznim okolnostima na podmornici danskog konstruktora. 

Njezina glava pronađena je u torbi u kojoj su bile i dvije noge, rekao je kopenhaški policijski inspektor Jens Moller. U drugoj torbi nalazila se njezina odjeća.

Za njezino brutalno ubojstvo osumnjičen je Peter Madsen (46), ekscentrični danski izumitelj, inovator i milijunaš. Na sudu u Kopenhagenu predstavljeno je kako je na njezinom tijelu pronađeno 15 ubodnih rana, a na Madsenovom računalu pronađeni su videozapisi koji prikazuju žene podvrgnute brutalnom mučenju, između ostalog i odsijecanju glave, piše Daily Mail.

Koliko je poznato, Kim se 10. kolovoza oko 19 sati našla s Peterom Madsenom u Refshaleoenu, lučkom dijelu Kopenhagena, gdje se ukrcala na podmornicu UC3 Nautilus. Posljednji put je viđena živa 10. kolovoza kad se ukrcala na podmornicu, oko 20.30 sati, kad je putnik s drugog broda koji je pored njih prolazio fotografirao Kim i Madsena dok su stajali na kontrolnom tornju podmornice.

Što se nakon toga dogodilo vjerojatno se nikad neće doznati, s obzirom na to da je Madsen već dvaput potpuno promijenio svoju priču. Podmornica nije bila opremljena s opremom za satelitsko praćenje, tako da su spasilački timovi satima morali tražiti gdje se podmornica uopće nalazi. Prvi je put primijećena iduće jutro kraj svjetionika u Oresundu, tjesnacu između Danske i Švedske.

Madsen je policiji ispričao da se na podmornici dogodila nesreća u kojoj je Kim Wall izgubila život te ju je “pokopao”, odnosno bacio njezino tijelo u more 50 kilometara južno od Kopenhagena. Nikakvi detalji o nesreći na podmornici nisu objavljeni. Kad su ga našli, Madsen se smijao od sreće jer je bio pronađen te je samo rekao kako je Nautilus potopljen, a Kim uopće nije spominjao.

Tri dana nakon što su spasioci našli Madsena, 14. kolovoza, policija u Kopenhagenu je objavila da su nakon istrage došli do zaključka da je podmornica namjerno potopljena. Što se točno dogodilo nesretnoj Kim potpuno je nejasno, a prošlo je punih 13 dana dok nije službeno potvrđena njezina smrt.

Madsen je u pritvoru od 12. kolovoza, a u utorak mu je produžen za još mjesec dana. Tužitelj je na sudu kazao da uzrok smrti još nije službeno utvrđen, ali da su višestruke ubodne rane nožem nanesene u vrijeme smrti ili ubrzo nakon smrti. Mnogo uboda bilo je usmjereno na njezine genitalije, koje su doslovce bile izmrcvarene. Tužitelj smatra kako je Madsen ubio Wall ispunjavajući svoju seksualnu fantaziju, a zatim joj je odrezao glavu, ruke i noge, te se iživljavao na njezinom tijelu.

Također, tragovi Madsenovog DNK pronađeni su na tijelu Kim Wall, a pronašli su i pilu koja odgovara onoj kojom su odrezani njezini udovi nakon smrti.

Njegova odvjetnica Betina Hald Engmark rekla je da na sudu nije rečeno ništa što bi dokazalo tvrdnje da je njezin klijent ubio Kim Wall. Uz to, napomenula je kako policija uopće nije pokrenula istrage koje bi potvrdile Madsenove tvrdnje da je Kim Wall poginula nesretnim slučajem i da je njezino tijelo bilo netaknuto kad ga je bacio u more.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kung fu panda 08.10.2017.

    Kaže odvjetnica nitko ne istražuje mogućnost da je novinarka umrla nesretnim slučajem? Izgleda da su ribe naučile kako koristiti nož i pilu i spakirati kofere

  • 07.10.2017.

    A gdje je pfonađena ta torba?

  • 07.10.2017.

    Ko u hororu uzass

Komentiraj...
Vidi sve komentare