To je to što me zanima!

Strasbourg: Danas konačna odluka o Ljubljanskoj banci

Slovenski ministar vanjskih poslova Erjavec već je upozorio na ozbiljne posljedice za Sloveniju ako im potvrde prvostupanjsku presudu prema kojoj su oni odgovorni...
Vidi originalni članak

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu danas će opet odlučivati o svojoj prvostupanjskoj presudi prema kojoj je Slovenija odgovorna za isplatu stare devizne štednje dvoje štediša Ljubljanske banke iz BiH, ali i ostalih štediša te banke u nekadašnjim jugoslavenskim republikama, piše HRT.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec već je upozorio na ozbiljne posljedice za Sloveniju ako im potvrde prvostupanjsku presudu.

Slovenija se žalila na prvostupanjsku presudu, a danas će sudsko vijeće sastavljeno od 17 članova opet odlučivati.

Ako sud potvrdi prvostupanjsku presudu, ona bi postala pravomoćna i Slovenija bi je morala izvršiti.

Pitanje stare devizne štednje rješavalo bi se mimo sporazuma o sukcesiji. Slovenija tvrdi da je za deviznu štednju u bivšoj Jugoslaviji jamčila federacija i da su se devizna sredstva banke morala predavati u Beograd pa zato smatra da bi obveze prema štedišama trebale preuzeti države sljednice u kojima su štediše živjele, a ne Slovenija ili Ljubljanska banka.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • user_97059 16.07.2014.

    I Pere nije u pravu. Pusićeva je u slučaju prenesene štednje preveslala Slovence, a to je potvrdio i sam Erjavec u intervjuu Novomu listu kada je rekao da su ih Hrvati izigrali. Pusićeva je prvi hrvatski političar koji je u 25 godina uspjela namagarčiti pokvarene susjede.

  • user_97059 16.07.2014.

    Željko, nisi u pravu. Za privatnu štednju Hrvatska ne može ništa potpisivati. To je odnos između banke i štediša.

  • user_97059 16.07.2014.

    Slovenski profašisti najprije su izbrisali južnjake, a onda im uzeli novce. Sada račun dolazi na završnu naplatu. A ove priče o sukcesiji doista su za malu djecu.Ona je završena, a Slovenija je dobila 16 posto novaca bivše Jugoslavije. I to zahvaljujući činjenici što je u imovinu računala stanje blagajne u svim poslovnicama Ljubljanske banke u cijeloj Jugoslaviji, a ne samo u Sloveniji. Da se gledala samo imovina Ljubljanske banke u Sloveniji, tada bi Slovenija dobila tek 13 posto novca bivše države. To su banditi kakve svijet nije vidio i red je da napokon plate za sve zlo koje su posijali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare