To je to što me zanima!

Strava: Baka je sjekirom ubila dvije cimerice u domu

Međimurje: Štićenica (82) u udomiteljskoj obitelji u Praporčanu kraj Čakovca u noći na nedjelju ubila je dvije druge štićenice u dobi od 80 i 86 godina
Vidi originalni članak

Štićenica A. P. (82) u udomiteljskom domu Denisa Zamude u Praporčanu između Sv. Martina i Čakovca u noći na nedjelju ubila je dvije sustanarke. Neslužbeno se doznaje kako je 80-godišnju M. H. iz Gornje Dubrave i 86-godišnju M. Ž. iz Svetog Urbana usmrtila sjekirom dok su spavale. Sve tri živjele su u udomiteljskoj obitelji za smještaj socijalno ugroženih. Obitelj je mogla primati i štićenike s psihičkim problemima. Nakon što je A. P. nesretne žene izudarala sjekirom po glavi, navodno se požalila da joj je loše te je tražila da je odvedu na psihijatriju. Nije rekla ni udomiteljima ni liječnicima što je učinila. Doktor Zoran Mišević je primijetio tragove krvi na njezinu tijelu, no rekla mu je da se udarila. U bolnici su joj dali infuziju, a vlasnica doma Irena Zamuda (45) s njom je bila u bolnici do jutra. U nedjelju ujutro štićenici su bili na doručku. Kako se dvije žene nisu pojavile, otišli su u njhove sobe. Ugledavši izmasakrirana tijela, šokirani su nazvali vlasnicu doma. Ona je, pak, odmah posumnjala kako je starica, s kojom je bila u bolnici, ubila “cimerice”.
- Dugo godina vodim dom, ali nikad nisam ništa slično doživjela - rekla je potresena voditeljica doma. Željka Bošnjak, liječnica iz Lopatinca, rekla je kako joj se osumnjičena za ubojstvo javila u četvrtak zbog respiratornih smetnji. Dodala je da ništa nije upućivalo na zločin. Staricu su priveli. Nekadašnja susjeda osumnjičene kaže da je uvijek bila čudna.
- Nije imala djece, a s mužem je živjela u kući u šumi. Mještani su je izbjegavali, a mi djeca smo je se bojali - rekla je žena koja je željela ostati anonimna. Nećak jedne od ubijenih, Franjo Ž. (60), rekao je da je siguran da su se starice poznavale od mladosti jer su im sela u blizini.
- Kad smo posjećivali strinu u domu, vidjelo se da se žene nisu slagale, ali bilo nam je razumljivo za starice tih godina - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • beličanec 20.06.2010.

    Više ili manje ako dobi 50 g.zatvora 2094 je sigurno vani

  • be yourself 20.06.2010.

    Neki dan onaj starac u staračkom domu nasikirao cimera a sad ova baba nasikirala cimera. To je valjda postala fora, ko prvi nasikira cimera. Starci su zakon.

  • HUMI 20.06.2010.

    Ti domovi su starim ljudima bolja opcija nego da su usamljeni u svojim imanjima...(većini).... Iznimka je ova žena,tako je mogla i svoje ukućane pobiti.... Pogledajte samo tu kuću,zelenilo,cviće.imaju obroke ,oprano,skuvano..Imaju svoje društvo.... domovi su mi opcija za 5.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare