To je to što me zanima!

Strava: Djevojčici (9) opasna ameba doslovce pojela mozak

Djevojčica Hally Yust (9) iz Kansasa umrla je nakon što ju je 'napala' ameba Naegleria fowleri. Pretpostavlja se da je u tijelo djevojčice dospjela dok je plivala
Vidi originalni članak

Djevojčica Hally Yust (9) iz Kansasa umrla je nakon što ju je "napala" ameba Naegleria fowleri koja izjeda ljudski mozak.

Riječ je o izrazito invazivnom organizmu koji doslovno jede mozak. Pretpostavlja se da je u tijelo djevojčice dospjela dok je plivala. Ova ameba obitava u rijekama, jezerima, ali i na izvorima vode, javlja Fox News. 

Ameba ide kroz nos sve do mozga, a kada dođe do  mozga više se ništa ne može učiniti. Dosada je poznat samo jedan slučaj u kojemu je pacijent preživio napad ove amebe, ostali su umrli, izjavila je Tiffany Geiger

Djevojčica je kod liječnika došla sa simptomima meningitisa nakon čega je hospitalizirana.

Ova opasna ameba je vrlo rijetka, odnosno zabilježeno je oko 200 slučajeva "napada" u zadnjih 50 godina u SAD-u.

- Ameba ide kroz nos sve do mozga, a kada dođe do  mozga više se ništa ne može učiniti. Dosada je poznat samo jedan slučaj u kojemu je pacijent preživio napad ove amebe, ostali su umrli, izjavila je Tiffany Geiger iz lokalnog zavoda za javno zdravstvo, a koja je pokrenula istragu o uzrocima smrti male Hally.

Simptomi se obično jave pet dana nakon infekcije, a riječ je o glavobolji, vrućici, vrtoglavici i otečenom vratu. Najučinkovitija zaštita su čepići za nos.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • _petra_ 14.07.2014.

    strava,ne ponovilo se

  • realna 13.07.2014.

    Kakva strašna smrt. Jadna malena, počivaj u miru.

  • Mario Rob 13.07.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare