To je to što me zanima!

Strava u Austriji: Četvero djelatnika doma za starije mučilo i zlostavljalo štićenike

Prije nekoliko dana isplivale su fotografije stravičnog zlostavljanja koje su kružile u jednoj chat grupi na WhatsAppu. Te fotografije predane su javnom tužitelju, a sada se istražuje koliko je štićenika bilo zlostavljano
Vidi originalni članak

Četvero njegovatelja u domu za starije i nemoćne u Austriji osumnjičeni su za zanemarivanje, mučenje i seksualno zlostavljanje štićenika u domu.

Tri žene i muškarac u dobi od 35 do 40 godina koji su radili u domu za starije i nemoćne u Sitzenberg-Reidlingu u Donjoj Austriji pod istragom su još od ovog proljeća, branili su se šutnjom, a njihov odvjetnik Stefan Gloß tražio je prekid postupka, prenosi Kurier.

RASPLET SLUČAJA Gotova istraga o domu u kojem su vezali štićenike: 'Nitko ne zaslužuje onako živjeti'

Međutim, prije nekoliko dana isplivale su fotografije stravičnog zlostavljanja koje su kružile u jednoj chat grupi na WhatsAppu. Te fotografije predane su javnom tužitelju, a sada se istražuje koliko je štićenika bilo žrtvama zlostavljanja.

Odvjetnik pacijenata Gerald Bachinger rekao je kako je iznenađen optužbama jer je voditelj doma dosad uvijek bio otvoren i transparentan, ali kako očito nitko nije imun od ovakvih incidenata. U istragu se uključilo državno odvjetništvo i Ured pučkog pravobranitelja te državno stručno nadzorno tijelo.

ČETVERO IH SE SPASILO Strava u Rusiji: Izgorjelo 11 ljudi, dom nije imao licencu

Riječ je o privatnom domu za starije kojim upravlja tvrtka SeneCura. Glasnogovornica te tvrtke rekla je kako su zaposlenici čuli da se štićenici žale i sve su odmah prijavili upravi doma. Četvero osumnjičenih djelatnika odmah je dobilo otkaz, a tvrtka je osnovala i interno istražno povjerenstvo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • franjoclio 04.12.2021.

    kad bi bile postavljene kamere, to bi se prije spriječilo, ali koga je to briga?

  • daBaš 03.12.2021.

    Austrijanci NECE da rade,takve poslove rade vecinom oni sto su ilegalno usli preko granice

  • prokurator 03.12.2021.

    bio slučaj i kod nas, doduše ovo zvuči još puno gore. koji vrag je tim ljudima u glavama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare