To je to što me zanima!

Ženu je izbolo više od tisuću pčela, bori se za život u bolnici

Barica je u petak krenula poljskim putem iz Koprivničkih Bregi prema Glogovcu. Naišla je na prikolicu s 90 košnica i pčele su je iz nepoznatog razloga napale
Vidi originalni članak

Baricu Matanović (74) pčele su izbole dok je hodala poljskim putem kod Koprivnice. Zadobila je više od tisuću uboda i bori se za život. 

- Otkazali su joj gotovo svi vitalni organi, a krvni tlak pao na 40. Žena je kritično - rekla nam je doktorica Brigita Salajpaj Dominković iz koprivničke bolnice.

Barica je u petak krenula poljskim putem iz Koprivničkih Bregi prema Glogovcu. Naišla je na prikolicu s 90 košnica i pčele su je iz nepoznatog razloga napale. Očevici su ispričali da je prizor bio stravičan. Žena je nemoćno ležala pokraj košnica, a oko nje je bio gusti, tamni oblak pčela. 

Ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć, koje su pozvali poljoprivrednici iz obližnjih polja. Žena je odmah primila potrebnu injekciju te je prevezena u bolnicu.

Obitelj stradale Barice tvrdi kako ničim nije provocirala pčele, jer i oni drže desetljećima nekoliko košnica i znaju se ophoditi s njima. Najvjerojatnije se radi o mirisu parfema ili o nekom nepoznatom razlogu zbog kojeg su tisuće i tisuće pčela napale nesretnu ženu i gotovo ju na smrt izbole. 

Predsjednik Udruge pčelara Lipa iz Koprivnice, Tomislav Vrban smatra kako su pčele bile agresivnije nego inače zbog vjetra.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • cristianna 02.05.2012.

    nisam pčelar ali znam da se pčele u ovo vrijeme roje i ne znači da su nečim izazvane, nego se ta bakica slučajno našla u u nihovom prostoru preljetanja.bakici želim brz oporavak!

  • KristinaRekic 02.05.2012.

    Mora daje koristila parfem olds pice(old spice) pa napalila pčele..

  • zeemax 01.05.2012.

    podržavam ideju da se odvezu pred sabor! da li pčelar ima dozvolu? zašto je išla blizu košnica,čim vidiš "čelom nazad"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare