To je to što me zanima!

Strava u Pitomači: Silovao je i do smrti zatukao staricu (77)

Susjeda nije mogla suspregnuti suze: 'Bila mi je poput sestre, poznavala sam je više od 50 godina. Ne mogu vjerovati. Jadna moja Ana. Bila je duša od žene...'
Vidi originalni članak

Nedjelja, 7.30 sati. Kao i svakog dana susjed iz Ulice braće Radić u Pitomači krenuo je prema kući Ane L. (76). Jutarnja kava bila je ritual koji nisu propuštali.

Ulazna vrata Anine kuće bila su otvorena. Muškarac je provirio i zazvao ju je. Ana se nije odazivala. Provjerio je i kod susjeda. Nitko je to jutro nije vidio. Bilo im je sumnjivo, jer je inače bila dobrodušna starica, kako je opisuju mještani, bila ranoranioc i ne bi otišla nigdje, a da se bar nekome ne javi. Nazvali su njezina sina. Ni on nije znao gdje mu je majka. Dojurio je do kuće na broju 101. Ušao je da provjeri što mu je s majkom. Zanijemio je od šoka. Na krevetu u sobi ležala je mrtva Ana. Uskoro je kuća bila puna policije i istražitelja. Nije bilo sumnje. Žena je ubijena, a prije toga i silovana.

Zločin je sablaznio mještane. Kiša, koja je cijelo jutro padala pojačavala je dojam jeze.

Tko je monstrum koji je to mogao napraviti?

- Bila je dobra ko kruh. Svakome je htjela pomoći. Poznavala sam je više od 50 godina. Svima nam je ovo užasan šok, a ne želim ni pomisliti kako je tek njezinoj obitelji, pogotovo sinu, kćeri i unuku - rekla nam je susjeda koja nije mogla suspregnuti suze na spomen Anina imena.

Policija je vrlo brzo povezala konce monstruoznog zločina. Slagalica strave vodila ih je prema osumnjičenome. Priveli su muškarca (54) iz okolice Pitomače. Nije dugo poricao krivnju, a i svi dokazi su bili protiv njega. Znajući da je žena sama, provalio je u kuću nesretne starice i gotovo s vrata ju je počeo udarati po glavi i tijelu.

- Gdje su ti pare? Daj mi pare - manijakalno je urlao dok su se udarci njegovih šaka smjenjivali na jadnoj ženi.

Nesretna starica predala mu je novac koji je imala, no to nije zadovoljilo monstruma.

Nemoćnu ženu bacio je na krevet i brutalno silovao. Istražitelji sumnjaju kako ju je pritom nastavio udarati. Nakon toga je mirno odšetao, a ona je ostala nepomično ležati. Umrla je u stravičnim bolovima i mukama.

Muškarac je, kako smo neslužbeno saznali, nedavno izašao iz zatvora. Robijao je 17 godina jer je ubio ženu u Kloštru Podravskom.

- Zbog ovakvih treba uvesti doživotni zatvor. Znali smo da je izašao iz zatvora, viđali smo ga po mjestu. Ni sa kim nije razgovarao. Vjerojatno je znao kako je ženi prošle godine preminuo muž pa je to iskoristio - ispričao nam je susjed.

Županijski sud u Bjelovaru muškarcu je odredio pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. Prijeti mu dugogodišnji zatvor.

Idi na 24sata

Komentari 305

  • mrTrobec 16.10.2015.

    Za ovog se bogme nemre reći da je pedofil.Ali da je nekrofil,to je,

  • škver 16.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bopozopo 16.10.2015.

    E kad bi se u Hrvatskoj primjenjivali stari jugoslavenski zakoni nebi on nikad izašo iz zatvora a ova bi žena bila živa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare