To je to što me zanima!

Djevojčica je prelazila prugu kad je naišao vlak. Sat vremena su je pokušavali oživjeti

Dolaskom do željezničke stanice Slobodnica, došlo je do udara lokomotive u 14-godišnjakinju koja je prelazila prugu nakon izlaska iz putničkog vlaka. Unatoč pokušajima reanimacije, preminula je
Vidi originalni članak

U tragičnoj nesreći kraj Slavonskog Broda u četvrtak navečer poginula je 14-godišnja djevojčica u naletu vlaka.

Policija je obavila očevid teške nesreće do koje je došlo oko 19.45 sati, kod pružnog prijelaza u Slobodnici.

Kako navode, strojovođa (35) upravljao je lokomotivom i kretao se južnim kolosijekom u smjeru istoka. Dolaskom do željezničke stanice Slobodnica, došlo je do udara lokomotive u 14-godišnjakinju koja je prelazila prugu nakon izlaska iz putničkog vlaka koji je prometovao sjevernim kolosijekom od istoka u smjeru zapada.

STRAVA U SLOBODNICI Vlak udario djevojčicu (14) kod Slavonskog Broda, poginula je

Pokušavali su je reanimirati sat vremena, ali preminula je od posljedica udara vlaka.

Izvješće o nesreći dostavit će Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • milodijete 17.09.2021.

    Pravilnik o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometomČlanak 103.  Ako u kolodvorima ili na stajalištima dvokolosiječnih pruga odnosno na zajedničkim stajalištima usporednih pruga putnici moraju radi ulaska u vlak odnosno izlaska iz vlaka prelaziti preko kolosijeka, po tim kolosijecima se prilikom dolaska, zadržavanja i odlaska vlaka za prijevoz putnika ne smiju obavljati nikakve vožnje, osim ako se sigurnost putnika osigura posebnim tehničkim rješenjima.

  • Milokliz 17.09.2021.

    Zlo mi je kad znam da živim u okruženju sa ovima šta stavljaju smajliće.

  • karlosteiner@gmail.com 17.09.2021.

    Ovo nije smiješno Sigurnost prometa mora uzeti sve varijante da se ljudi poglavito djeca zaštite od ovakvih nesmotrenih situacija a posebno danas kada na pruzi imamo gotovo bešumne lokomotive Simens lokomotive te druge tipove lokomotiva. Željeznica (HŽ Infrastruktura mora snositi posljedice obeštećenja) kada u brzini kada buka vlaka ostaje iza a i vlak koji stoji u stajalištu stvara buku. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare